ИСТОК СРБИЈЕ ЧЕКА НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: Спремно 30 пројеката за улагање

В. Н.

28. 05. 2022. у 18:28

ИСТОЧНА Србија нуди инвеститорима из дијаспоре и међународним улагачима више од 30 спремних пројеката и локација за инвестирање и покретање бизниса.

ИСТОК СРБИЈЕ ЧЕКА НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: Спремно 30 пројеката за улагање

Фото: ПКС

Регионална агенција за развој источне Србије (РАРИС) у сарадњи са локалним властима и привредом тог региона систематизовала је инвестиционе локације, пројекте и могућности, како би их понудили заинтересованима за улагања.

- Постоје државни подстицаји за инвестиције јер источна Србија представља један од слабије развијених региона - објашњава Ђорђе Андрић, руководилац Центра за подршку инвестицијама и ЈПП Привредне коморе Србије.

Андрић каже да ће ПКС наставити са промоцијом и других делова земље на националном нивоу, како би се представили потенцијали читаве земље.

Зато ће ПKС кроз Link Up пројекат "Повежи се Србијо!" уз финансијску подршку Аустријске развојне агенције, до краја године одржати презентације пројеката заинтересованим инвеститорима у Аустрији, Швајцарској и Немачкој.

Презентацију инвестиционих потенцијала источне Србије организовао је РАРИС са Привредном комором Србије у оквиру пројекта "#ЕУзаТебе - за културно наслеђе и туризам" који финансирају Европска унија и немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој БМЗ, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)