ЖИВЕЛИ – ПОТПИСАНИ ПРВИ УГОВОРИ: Успешан наступ произвођача вина и ракије на Сајму у Дизелдорфу

В. Н.

27. 05. 2022. у 17:07

СРПСКИ произвођачи вина и ракије учествовали су на Међународном сајму вина и алкохолног пића ProWein у Дизелдорфу у Немачкој, и склопили прве уговоре чија вредност премашује 400 хиљада евра.

ЖИВЕЛИ – ПОТПИСАНИ ПРВИ УГОВОРИ: Успешан наступ произвођача вина и ракије на Сајму у Дизелдорфу

Фото: ПКС

У организацији Привредне коморе Србије и Развојне агенције Србије, након две године паузе ове сајамске манифестације због пандемије вируса корона, на националном штанду представило се 14 излагача из наше земље, осам винарија и шест дестилерија.

- На сајму су потписана четири уговора, односно, предуговора, а приближна вредност очекиваних извозних послова износи 420.000 евра. Учешће српских компанија на једној од најугледнијих међународних изложби вина и алкохолних пића у Европи директно ће допринети квалитетнијем позиционирању српских брендова и укупном извозу - истичу у Привредној комори Србије.

На сајму су се представили „Винарија Тривановић“, „Винарија Алексић“, „Доја/Tody”, „Винарија Виртус”, „Рубин”, „Темет“, „Винарија Чока Плус“, „ПП Ердевик“, као и „Промонт група“, „РБ Глобал“, „Јелички дукат“, „Аков“, Simex Original и „Вељко и синови 1994“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)