ВЕСТИ ИЗ ПКС: „Златиборац“ у Азербејџану

В. Н.

27. 01. 2022. у 10:55

КОМПАНИЈА „Златиборац“ почела је извоз месних производа у Азербејџан.

ВЕСТИ ИЗ ПКС: „Златиборац“ у Азербејџану

Представници компаније „Златиборац“ и „Delta Group“ и амбасадор Републике Србије у Азербејџану, Фото Приватна архива

То је резултат потписаног уговора из Бакуа крајем децембра прошле године, између „Златиборца“ и увозно-дистрибутивне компаније Delta Group из Азербејџана.

Договори о склапању уговора између ове две компаније постигнути су у септембру 2021. године. Тада су представници Delta Group, посредством Амбасаде Републике Србије у Азербејџану и у организацији пословног сусрета од стране Привредне коморе Србије, посетили компанију „Златиборац“ и њене производне погоне.

* * * * * * * *

Прве Чуваркуће у 2022.

ПРАВО да понесу жиг Чуваркућа добило је од почетка године нових 15 домаћих пољопривредних и прехрамбених производа из Србије.

Производи компанија „Мивака“, „Мини Пани“ и „Млекаре Михајловић“ испунили су високе критеријуме квалитета, строгих еколошких стандарда и примену циркуларне економије у области пољопривредне и прехрамбене индустрије.

Фото Архива

 

Жиг Чуваркућа добијају домаћи производи који у саставу имају 80 одсто домаћих ресурса и испуњавају прописане критеријуме квалитета, екологије и маркетинга. За годину и по од када је покренут пројекат “Стварано у Србији” жиг има око 900 домаћих производа.

* * * * * * * *

Да ли знате шта је Уверење о вишој сили?

ПРИВРЕДНА комора Србије је овлашћена за издавање и оверу Уверења о вишој сили (Force Majeure  Certificate) који као документ служи да се објективним разлозима, привремено или трајно, обеснажи обавеза проистекла из уговорног односа.

Виша сила је природни догађај или људска радња која се није могла предвидети или спречити, а услед којих је наступила штета, с тим да се људска радња није могла приписати у кривицу лица на које би иначе падала одговорност, објашњавају у Служби за издавање докумената и исправа за међународно пословање ПKС.

Људске радње могу бити и разне управне мере, забрана увоза, извоза, ограничења, промена прописа...

* * * * * * * *

Тендер за еАграр

МИНИСТАРСТВО пољопривреде, шумарства и водопривреде расписало је међународни тендер за софтверско решење за еАграр. Реч је о развоју платформе за онлајн регистровање више од 400.000 пољопривредних газдинстава и ефикасније управљање исплатама подстицаја у пољопривреди и руралном развоју.

Фото Приватна архива

е-aграр ће се састојати од више софтверских подсистема, међу којима су Регистар субвенција, Регистар фарми, подсистем за управљање документацијом, веб-портал за пријављивање, као и подсистем за размену података између различитих регистара, што су све компоненте неопходне за пријем и процесуирање захтева за остваривање права на државне субвенције.

Понуде се могу послати до 22. фебруара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАШ ГРАД ЈЕ УНИШТЕН Кличко се огласио о гранатирању Кијева - уништено је 220 станова