ВАЖНЕ ВЕСТИ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: Крајњи рок за пријаве за директна давања 12. јун

Новости Онлајн

09. 06. 2023. у 16:41

СВИМ пољопривредним произвођачима који чекају на регистрацију новог газдинства, обнову или промену статуса постојећег газдинства биће им омогућено да поднесу захтеве за остваривање права на подстицаје по актуелним јавним позивима чији је крајњи рок понедељак, 12. јун.

ВАЖНЕ ВЕСТИ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: Крајњи рок за пријаве за директна давања 12. јун

Приватна архива

Омогућена им је да поднесу захтеве, а процедура и уређење потребне документације ће накнадно бити завршено.

То се односи на захтеве за директна давања - по хектару, као и за подстицаје за квалитетна приплодна грла, тов, краве за узгој телади за тов и пчеле.

С обзиром да је реч о електронској пријави, то могу да учине и током викенда.

Пољопривредни произвођачи чији су захтеви за регистрацију новог газдинства тренутно у обради, моћи ће да и пре окончања процедуре, поднесу захтеве.

То што им још није додељен број пољопривредног газдинства (БПГ), неће бити препрека за конкурисање за жељене субвенције на еПодстицајима. У овом тренутку добиће број захтева, а накнадно и број БПГ.

Пољопривредни произвођачи који обнављају постојећа газдинства и чији се захтеви тренутно обрађују, такође могу да поднесу пријаву на све актуелне јавне позиве.

Када подаци чија је верификација у току буду одобрени, пољопривредници ће добити повратну информацију и тада треба да уреде, измене и допуне своје првобитне захтеве за подстицаје, како би добили средства за субвенције на основу правог стања у њиховом газдинству.

Моле се пољопривредници да редовно проверавају своје еСандуче, где ће им стизати решења о регистрацији или позиви за уређење захтева.

Напомиње се да је јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за очување животињских генетичких ресурса за 2023. годину у току и да је рок за подношење захтева до 17. јула 2023. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ДРАМА НА РАСКРСНИЦИ: Снимак који је многима вратио веру у људе (ВИДЕО)