УЗ ДОБРО СЕМЕ - ДОБАР И РОД: Министарка пољопривреде Јелена Танасковић на саветовању агронома Србије

Е. Р.

01. 02. 2023. у 05:45

НА Златибору је отворено 57. Саветовање агронома и пољопривредника Србије, а како истичу из Института за ратарство и повртарство из Новог Сада, који ово саветовање организују кроз серије предавања и дискусија биће представљена нова научна достигнућа и трендови у области пољопривредне производње.

УЗ ДОБРО СЕМЕ - ДОБАР И РОД: Министарка пољопривреде Јелена Танасковић на саветовању агронома Србије

Фото АП

Министарка пољопривреде Јелене Танасковић жели да укаже на значај коришћења домаћег семена.

- Наши пољопривредници треба да знају шта значи употреба семена које је квалитетно, сертификовано, проверено и направљено у нашој земљи и колико је битно да ми то користимо и промовишемо и овде и у иностранству - казала је министарка Танасковић.

Министарка је указала и на значај е-аграра и дигитализације пољопривреде, али и да је њен циљ да наши пољопривредници многе послове који прате њихов рад, као што је администрација, могу да обаве од куће, са свог газдинства.

- Када ово једном завршимо и унесемо све податке, они стање свог пословања могу пратити на газдинству, онлајн 24 сата, што може да им помогне да на сваку неправилност која је учињена према њима или што није урађено а требало је да буде, могу одмах да интервенишу - рекла је Танасковићева.

- Већина људи комуницира преко друштвених мрежа, а пољопривредници који нису на друштвеним мрежама и више воле да информацију добију кроз разговор, могу да позову, где ће им сваки корак бити објашњен.

Председница Управног одбора Института за ратарство и повртарство Драгана Латковић исказала је задовољство великим интересовањем пољопривредних произвођача за саветовање и додала да је један од разлога за то и занимљивост и разноврсност тема овогодишњег саветовања.

ПРИПРЕМЕ ЗА СЕТВУ

ЗНАМО да је прошла година била веома тешка за пољопривредне произвођаче, да су инпути били веома скупи и да је година била добра за озиме, а тешка за јаре усеве, рекла је Драгана Латковић.

Како је навела, на саветовању ће се радити на томе да се извуку поуке из претходне године како би се пољопривредници што боље припремили за предстојећу сетву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

ЧЕСТО СРПСКО ИМЕ ИМА ТУЖНО ЗНАЧЕЊЕ: Родитељи који га дају својој деци често нису свесни порекла