УВЕК ЈЕ БИО НА СТРАНИ РАЗУМА: Одлазак новинара Александра Васића

В. Н.

18. 05. 2021. у 23:17

АЛЕКСАНДАР Васић је био сталожен, разуман, патриотски настројен, свакога је могао да оправда и тражио је најбоље у њему, али је био и истински непријатељ непријатеља здравог разума.

УВЕК ЈЕ БИО НА СТРАНИ РАЗУМА: Одлазак новинара Александра Васића

Фото: УНС

Пријатељи и колеге покојног новинара ТВ Пинк ово су о њему рекли на комеморацији у Прес центру Удружења новинара Србије.

Главни и одговорни уредник информативне редакције ТВ Пинк Горан Гмитрић нагласио је да се у редакцији свакодневно препричавају Васине шале и шири његов оптимизам:

- Васа није био само мој колега, био је мој пријатељ. Имао сам осећај да ће ме до јутра у свом стилу, а био је духовит, назвати и рећи: "Плачеш, плачеш... Жао ти је, прешао сам те". То се није десило... И данас седим у канцеларији и чини ми се да ће да дође и каже: "Шефе, хоћемо ли да пијемо кафу?"

Он је додао да је Васић један од ретких који човеку прирасте за срце, пун људске топлине и доброте.

- Васа је најпоноснији био када су га бирали да уђе у РРА. Говорио је: "За мене је гласало 252 људи, двотрећинска већина"... - рекла је новинарка Тања Вандоро.

Александар Васић је рођен у Приштини 1963. Апсолвирао је књижевност на Филолошком факултету у Београду. Радио је као новинар и уредник у бројним часописима и електронским медијима и био председник Савета РРА. На ТВ Пинк уређивао је и водио емисију "Правац".

Сахрана ће бити одржана у среду на Бежанијском гробљу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАЈНОВИЈИ КОРОНА ПРЕСЕК: Оболело још 329 особа