ЧЕКАЈУ СЕ ГОСТИ ИЗ СРБИЈЕ: Кишно јутро у најпопуларнијем српском летовалишту

Ј.С.

15. 05. 2021. у 10:14 >> 10:16

ПРВОГ дана од како је званично почела туристичка сезона у једном од најпопуларнијих летовалишта за српске туристе на Егејском мору Паралији, све је још увек у знаку припрема.

ЧЕКАЈУ СЕ ГОСТИ ИЗ СРБИЈЕ: Кишно јутро у најпопуларнијем српском летовалишту

Фото: Ј.С.

Иако како се чини на граничном прелазу Евзони, колоне туриста стижу у Олимпијску регију углавном је реч о индивидуалним путовањима, а међу првим туристима су углавном грађани са југа Србије, а међу њима и они који поседују некретнине у Грчкој.

Овог јутра у Паралији пада киша, али полако ово летовалиште отвара своја врата за госте. Отворене су неке продавнице, ресторани су почели са радом, док ће они жељни купања морати да сачекају лепше време.

Грци са којима смо разговарали кажу да су спремни за госте, али да и даље прате упуства која добијају о мерама превенције. Оно што је евидентно је то да се Грци придржавају мера превенције. У овој земљи је иначе на снази обавезно ношење маски на отвореном и затвореном простору, осим у баштама ресторана и на плажама.

Данас се очекују представници агенција који праве договор о закупу вила и хотела. Иако је у више наврата најављивано да ће Грчка отворити своје границе за туристе, нису уговаране понуде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 21. МАЈ: Сунце и киша, топло до 33 степена, поподне могући пљускови