ОБАВЕЗНА ВАКЦИНАЦИЈА У СРБИЈИ? Министар Лончар о имунизацији: То је предлог струке, око тога се слажемо!

Танјуг

07. 04. 2021. у 16:22

МИНИСТАР здравља Златибор Лончар навео је да се размишља о обавезној вакцинацији против ковида-19, те указао да је то предлог струке.

ОБАВЕЗНА ВАКЦИНАЦИЈА У СРБИЈИ? Министар Лончар о имунизацији: То је предлог струке, око тога се слажемо!

Фото: Принтсцреен

- Око тога се слажемо. То је предлог струке и радићемо на томе да то буде и код нас - рекао је Лончар.

Најмањи одзив у Тутину, Мерошини, Жагубици, Пазару

Најмањи одзив за вакцинацију је у општинама Мерошина, Тутин, Жагубица, као и у Новом Пазару, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар и пору0чује да ће се више причати са људима из тих подручја, како би се охрабрили и едуковали о значају имунизације.

- Послаћемо тамо стручне људе да одрже предавања, ићи ће и људи из Министарства здравља, из Батута...Ићи ћемо до сваког колектива, сваке фабрике како би добили одговоре на све дилеме, мислим да је то решење  - рекао је Лончар новинарима после састанка са студентима поводом Светског дана здравља.

Како је рекао, само у току јучерашњег поподнева Београд је имао 1.400 вакцинисаних без заказивања.

- Ту очекујемо велики број. Спремили смо додатне екипе у домовима здравља и сигуран сам да ће бити велики број - поручио је Лончар. Он је одговарајући на питање новинара о пацијентима који немају ковид, а чије стање захтева болничко лечење - рекао да они од почетка епидемије доста трпе и истакао да се држава труди на све начине да им помогне.

- Трудимо се да им на све начине помогнемо. Тренутно имају приоритет сви хитни случајеви и онколошки пацијенти -  рекао је Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (31)

МЕТЕОРОЛОЗИ ПРОГНОЗИРАЈУ: Ово лето биће једно од три најтоплија досад у Србији, више од 60 тропских дана?