ГЕНЕРАЛ ВЕИ ФЕНГХЕ НАПУСТИО СРБИЈУ: Министар националне одбране НР Кине завршио посету нашој земљи (ФОТО)

Новости онлине

27. 03. 2021. у 16:15

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић испратио је данас државног саветника и министра националне одбране Народне Републике Кине генерала Веи Фенгхеа и чланове кинеске делегације на београдском аеродрому “Никола Тесла”, чиме је завршена тродневна званична посета министра Веи Фенгхеа нашој земљи.

ГЕНЕРАЛ ВЕИ ФЕНГХЕ НАПУСТИО СРБИЈУ: Министар националне одбране НР Кине завршио посету нашој земљи (ФОТО)

Фото: Министарство одбране Републике Србије

Том приликом, министри Стефановић и Фенгхе изразили су обострано задовољство посетом. 

Министар Стефановић је захвалио генералу Фенгхеу на новој донацији вакцина, која се очекује у најскоријем периоду, пре свега намењених за припаднике Министарства одбране и Војске Србије и чланове њихових породица.

Уз констатацију да је ова посета протекла у духу потврде челичног пријатељства и свеобухватног стратешког партнерства Србије и Кине, изражена је и спремност да се са Министарством националне одбране НР Кине ради на даљем развоју свеукупних односа, посебно у заједничкој обуци јединица војске и у области војноекономске, војномедицинске и војнообразовне сарадње.

Министар Стефановић захвалио је генералу Веи Фенгхеу на позиву да ове године посети Кину и присуствује Међународном Сјангшан безбедносном форуму.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА СУБОТУ, 28. МАЈ: Стиже велика промена времена