МИНИСТАР ЛОНЧАР: Оштре мере и комплетно затварање су једино решење да сачувамо животе и здравствени систем

Танјуг

16. 03. 2021. у 12:04

ОШТРИЈЕ мере које су данас усвојене, и од вечерас ступају на снагу, донете су на основу досадашњих података и резултата и комплетно затварање једино је решење да се сачувају животи и здравствени систем, изјавио је министар здравља Златибор Лончар.

МИНИСТАР ЛОНЧАР: Оштре мере и комплетно затварање су једино решење да сачувамо животе и здравствени систем

Фото Танјуг

- Нове мере донете су да би се смањио број заражених, да би се прекинуло ширење заразе, и молим све да то имају на уму. До пре седам дана смо можда били у прилици да причамо шта и како, данас нисмо - рекао је Лончар после обиласка ковид болнице у Батајници.

Оштије мере су, каже, донете на основу досадашњих резултата и података, као једино решење.

- Комплетно затварање, да бисмо сачували здравље и животе и здравствени систем - рекао је Лончар.

Он је замолио грађане да, како каже, не губе време на полемике, већ да се усредсреде на поштовање мера и да се вакцинишу, како би се смањио број заражених, и како бисмо што пре ушли у "безбеднију зону".

На питање да ли је на седницама Кризног штаба било речи о разлици између вакцинисаних и невакцинисаних, Лончар је рекао да се и о томе разговарало, те да је његов став да нема разлога да се кажњавају људи који су поштовали мере, вакцинисали се и сада имају антитела.

- Они који су радили све што треба, не могу да буду у истом кошу као и они који не верују у корона вирус, раде по свом. Они који су све мере испоштовали, треба да имају неке користи од тога. То је осетљиво питање, полемика се води и у свету око тога, али ако ти људи нису ризик, зашто их кажњавати. Морамо да нађемо начин да тим људима изађемо у сусрет - рекао је Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НЕДЕЉУ, 29. МАЈ: Велике количине падавина  на истоку и југу земље