ОТКУПИО ВЕЋИ ДЕО ТИРАЖА: Професор Александар Кавчић о тужби против њега

Б. Б.

04. 03. 2021. у 09:43

ПОВОДОМ текста "Кавчић нам је украо уџбеник", објављеног 2. марта у нашем листу, реаговао је професор Александар Кавчић.

ОТКУПИО ВЕЋИ ДЕО ТИРАЖА: Професор Александар Кавчић о тужби против њега

Фото приватна архива

ПОВОДОМ текста "Кавчић нам је украо уџбеник", објављеног 2. марта у нашем листу, реаговао је професор Александар Кавчић. У допису се наводи да "Математика" за седми разред, у издању Завода за уџбенике, има тираж од 1.500 примерака, што се и види на књизи.

- Фондација "Алек Кавчић" откупила је највећи део тиража поменутог уџбеника у штампаном издању - истиче Кавчић. - На основу тога, професору Албијанићу, као и другим ауторима, биће исплаћене њихове тантијеме, односно хонорари. Професор Албијанић има уговор са Заводом за уџбенике, а не са Фондацијом "Алек Кавчић". Уколико Завод за уџбенике дозволи, радо ћу јавности показати све склопљене уговоре.

Професор Кавчић наводи да је, осим уџбеника "Математика 7", фондација откупила и највећи део тиража и свих осталих штампаних уџбеника, који се у ПДФ издању налазе на сајту besplatnabiblioteka.com. Додаје да ће сви уџбеници бити бесплатно подељени ђацима у малим сеоским школама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТОМАЧНИ ВИРУС ХАРА МЕЂУ ДЕЦОМ: Родитељи, на ове симптоме обратите пажњу