ВОЈНА ИНДУСТРИЈА ЗА ЦЕО СВЕТ: Министар одбране Небојша Стефановић на отварању Сајма наоружања и војне опреме у Абу Дабију

Танјуг

21. 02. 2021. у 20:56

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране Небојша Стефановић, на позив потпредседника и премијера Уједињених Арапских Емирата, владара и министра одбране Дубаија шеика Мухамеда бин Рашеда ал Мактума, присуствовао је у недељу отварању 15. Међународног сајма наоружања и војне опреме "IDЕХ 2021" у Абу Дабију.

ВОЈНА  ИНДУСТРИЈА ЗА ЦЕО СВЕТ: Министар одбране Небојша Стефановић на отварању Сајма наоружања и војне опреме у Абу Дабију

Фото Танјуг

Стефановић је оценио да је овај сајам наоружања и опреме добра прилика да наша одбрамбена индустрија прикаже оно што је створила у претходном периоду.

- Добра је прилика за наше вредне људе и наше фабрике да представе своје производе, укључујући и све оно што је усвојено у наоружање Војске Србије, као и неке нове пројекте који обухватају сложене борбене системе - рекао је министар.

Стефановић се пре званичног отварања Сајма неформално срео са државним министром одбране УАЕ Мухамедом Ахмедом ал Бовардијем ал Фаласијем, саопштило је Министарство одбране, а потом на сајму са министром одбране и војне производње Египта, генерал-потпуковником Мохамедом Ахмедом Заки-Мохамедом.

Нагласио је да ће се током Сајма састати са колегама министрима одбране из више земаља света, а обишао је и штанд ЈП "Југоимпорт" СДПР на којем је представљен део производног програма одбрамбене индустрије Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе