КРЕНУЛИ СТЕ ПО ДРУГУ ДОЗУ ВАКЦИНЕ? Ево који документ морате обавезно да понесете

Novosti online

09. 02. 2021. у 09:13

У СРБИЈИ почиње ревакцинација грађана који су пре 21 дан примили прву дозу вакцине против корона вируса. Са пункта за вакцинацију на Београдском сајму поручују да је процедура иста као и за прву дозу вакцине, а да грађани обавезно треба да понесу личну карту приликом доласка на ревакцинацију.

КРЕНУЛИ СТЕ ПО ДРУГУ ДОЗУ ВАКЦИНЕ? Ево који документ морате обавезно да понесете

Фото: Фејсбук/ Горан Весић

Координатор вакцинације у хали 3 Београдског сајма Драгана Милошевић рекла је за РТС да ревакцинација креће пуном паром.

- Прошао је 21 дан од прве дате дозе вакцине. Сви смо спремни, тако да данас у хали 3 ће се одрадити ревакцинација 1.246 грађана - рекла је Драгана Милошевић.

Напоменула је да уколико неко сматра да је прошао 21 дан, а није добио СМС поруку када да дође на ревакцинацију, може да дође на Сајам, а у ИТ систему ће се проверити колико је прошло од прве дозе.

Драгана Милошевић је навела да ће се на Сајму примати друга доза кинеске вакцине.

- Самим тим, они добијају потврду да је завршена комплетна вакцинација. То не значи прекид поштовања епидемиолошких мера. Настављамо са поштовањем епидемиолошких мера све док не створимо колективни имунитет. Надамо се да ће бити брзо - поручила је Милошевићева.

Грађани на ревакцинацију треба да понесу личну карту и потврду о добијању прве дозе вакцине.

- У случају да немају потврду, у неким случајевима се углавном ради о старијим грађанима, ако су је изгубили. Обавезна је лична карта. Они попуњавају сагласност, уноси се у базу. Када се унесе у базу, већ грађанин постоји. Ми имамо евиденцију када је примљена прва доза, која је вакцина - казала је Драгана Милошевић.

Истакла је да су сви спремни, да се у хали 3 Београдског сајма обавља ревакцинација, док ће се у Белекспо центру почети са вакцинацијом, као и да је иста процедура као и за добијање прве дозе вакцине.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ХРАБРИ ДОН ПРЕДВОДИ ДЕМИНЕРЕ: Пас на челу екипа МУП које проверавају дојаве о бомбама (ФОТО/ВИДЕО)