,,НИ ПУХА НИ ПЕРА!" Центар Руског географског друштва у Србији издао уџбеник руског језика

Промо

06. 02. 2021. у 13:28

ЦЕНТАР Руског географског друштва у Србији издао је уџбеник руског језика под називом „Ни пуха ни пера!“, намењен брзом савладавању почетног нивоа овог језика.

,,НИ ПУХА НИ ПЕРА! Центар Руског географског друштва у Србији издао уџбеник руског језика

Фото: Промо

Издавање уџбеника подржала је компанија НИС, а у његовој изради учествовали су врсни стручњаци, професори Филолошког факултета Универзитета у Београду, Филозофског факултета и Академије уметности Универзитета у Новом Саду, као и новосадских гимназија „Јован Јовановић Змај“ и „Лаза Костић“. Лектуру је урадио Институт Пушкин у Москви.

„Уџбеник „Ни пуха ни пера!“ могу да користе одрасли и студенти, за самостално или учење у групи, за курсеве у компанијама, као и надоградњу знања код почетника, са циљем што бржег овладавања конверзацијом. Приступ је савремен, по угледу на актуелне уџбенике страних језика, са модерном и иновативном методом учења. „Ни пуха ни пера!“ је конципиран тако да садржи 10 лекција и 30 дијалога, преко 300 разноврсних вежби, граматички прилог, руско-српски речник, али и аудио материјале уз вежбе и тестове за проверу знања, као и пример међународно признатог TРKИ теста за ниво А1,“ рекла је за „Новости“ доц. др Јелена Гинић са Филолошког факултета у Београду, један од аутора уџбеника.

Најбоље од свега је, ипак, што је овај уџбеник потпуно бесплатан и он, као и аудио материјали за боље савладавање лекција, су доступни за преузимање на сајту компаније НИС https://www.nis.eu/ruski-jezik-udzbenik/.

Израз „Ни пуха ни пера!“ на српски језик може да се преведе као „Нека је са срећом!”, што и представља поруку аутора уџбеника – да желе срећу његовим корисницима у учењу руског језика.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ХРАБРИ ДОН ПРЕДВОДИ ДЕМИНЕРЕ: Пас на челу екипа МУП које проверавају дојаве о бомбама (ФОТО/ВИДЕО)