СЛОБОДНО ЖИВИТЕ ЗАЈЕДНО И ПРАВИТЕ ДЕЦУ: Министар Лончар прокоментарисао утицај вакцина на потомство

Novosti online

28. 01. 2021. у 18:33

МИНИСТАР здравља Златибор Лончар изјавио је данас у Скупштини да нису тачне приче да они који треба да заснивају породицу не треба да се вакцинишу.

СЛОБОДНО ЖИВИТЕ ЗАЈЕДНО И ПРАВИТЕ ДЕЦУ: Министар Лончар прокоментарисао утицај вакцина на потомство

Фото Танјуг

Одговарајући на питање посланика ЈС Драгана Марковића зашто нико од стручних људи не објасни јавно да није тачно да људи који желе да заснују породицу не треба да се вакцинишу, Лончар је замолио све одговорне људе у Србији да не верују у ствари које нису поткрепљене чињеницама и слушају рекла-казала.

- Да постоји неки проблем, ми бисмо први рекли да постоји неки проблем и да вакцина може да изазове неке последице или да није добро да је неко прими. Када вам неко каже да нешто утиче на трудноћу и било шта друго, тражите да вам то поткрепи неким доказом, када је и где то доказано, и ко стоји иза тога - поручио је Лончар.

Каже да само тако нећемо себи правити још веће проблеме и отежавати борбу са короном.

На коментар Марковића када ће бити дозвољено организовање свадби пошто млади зато не заснивају породице и још живе са родитељима, Лончар је рекао да још не може да се попусти та мера.

- Не разумем да је неко код маме или тате јер се нису венчали. Љубав не чека потпис да би се показала и слично. Слободно живите заједно и правите децу и све друго, не треба вам за то потпис матичара и свадба, поклони могу поштом да стигну - рекао је Лончар у шали.

Председник парламента Ивица Дачић је у том смислу узвратио: То је, ипак, индивидална ствар.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОГЛЕДАЈТЕ ШТА СЕ ДЕШАВА У ВОЗИЛУ У ТРЕНУТКУ НЕСРЕЋЕ: Симулација тешких удеса (ФОТО/ВИДЕО)