БЕЗ "НОВОСТИ" НЕ МОГУ НИ ДАНА: У њихово место штампа више не стиже, али им ћерка сваког дана новине шаље аутобусом

Ј. ЋОСИН

06. 01. 2021. у 17:40

Откако је и последњи драгстор у Заплањском селу Доњи Душник затворио своја врата за дневну штампу, Биљана Љубисављевић из Ниша довија се на све могуће начине да својим родитељима из овог краја редовно достави новине, без којих, како каже, нису могли да замисле ниједан дан.

БЕЗ НОВОСТИ НЕ МОГУ НИ ДАНА: У њихово место штампа више не стиже, али им ћерка сваког дана новине шаље аутобусом

Фото Ј. Ћосин

Одлуку власника јединог драгстора у Душнику, али и околних двадесетак села који је добављао штампу да више не продаје новине, Биљанини родитељи Владислав (83) и Мирјана (71) Ђорђевић тешко су поднели, будићи да више од пола века нису започели дан без домаће кафе и "Вечерњих новости".

Због тога јој, како каже, не пада тешко да сваког дана оде до станице на којој стаје међуградски аутобус који вози за Доњи Душник и пошаље им примерак.

Фото Ј. Ћосин

- Откако су почели да живе заједно, они купују "Вечерње новости". То им је био уобичајени ритуал кад устану ујутру. Једно кува кафу, друго иде до драгстора по новине. За њих је морало поранити, јер већ ујутру се све распрода. Међутим, пре две године новине су престале да стижу у заплањски крај, зато што је власник проценио да му се не исплати да набавља дневну штампу и отказао је. Тако сада нама нигде ниједне продавнице где могу да се купе дневне новине. Од тада се сналазимо - прича нам Биљана. Иако је и сама новинарка и дугогодишња дописница агенције "Бета", Биљана каже да за њене родитеље нема тог медија који би могао да замени штампу и "Новости".

"Пошиљка" Биљана доставља родитељима новине, Фото Ј. Ћосин

- Отац има лаптоп и телефон, али ујутру само прелиста наслове и то је то. Не може да се навикне да дуже чита преко рачунара. Не одговара му ни другачија форма других медија, просто, навикао је на "Вечерње новости". Иако небројано пута ја њему испричам неку причу, или вест, он јој да на важности тек када се нађе у вашем листу. Мој син Никола је професионални пливач, често су медији писали о његовим успесима, али је деда био најпоноснији када су исти успех забележиле "Новости" и то готово на пола стране - прича нам кроз осмех Биљана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)