СРБИ ХРЛЕ НА ЛЕТОВАЊЕ У НЕУМ: Грађане привукле ниске цене, а ево шта каже др Тиодоровић

Новости онлине

17. 08. 2020. у 18:40

ОДЛУКА БиХ да држављани Србије могу без услова да путују у ову земљу довела је до тога да Неум постане туристичка атракција ове године.

СРБИ ХРЛЕ НА ЛЕТОВАЊЕ У НЕУМ: Грађане привукле ниске цене, а ево шта каже др Тиодоровић

Фото: Алмир Терзић/Танјуг

Већ од средине јула овај градић у Босни претворио се у кошницу. На плажама су велике гужве, а Неум је вероватно један од ретких градова који бележи пораст броја туриста у односу на прошлу годину. Скоро сви хотелски смештаји су попуњени, а у приватним смештајима је попуњеност око 80 одсто. Викендом број гостију расте, те је попуњеност око 95 одсто.

Иако је Црна Гора за држављане Србије отворила границе 15. августа, број наших људи који одлазе у Неум на летовање се не смањује.

Како се види на сликама са неумских плажа, од ситанце нема ни "д", па је на ову ситуацију реаговао и др Тидоровић.

- Морамо бити свесни да је туристичка сезона јако лоша, далеко је мања могућност заражавања или преношење инфекције. Што се тиче БиХ, нашим грађанима је интересантан Неум. Ово је динамичан процес који захтева дневно праћење - нагласио је др Тиодоровић на конференцији Кризног штаба у петак.

Град Неум је, иначе, почео да се развија и афирмише као обално одмаралиште и туристичка дестинација тек крајем шездесетих, након што је изграђена Јадранска магистрала.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (2)

ДОСТА СРБА ЖИВИ ТАМО: Према истраживањима, реч је о НАЈНЕЉУБАЗНИЈЕМ граду на свету