НА СНАЗИ НАРАНЏАСТО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ОВАЈ ДЕО СРБИЈЕ: Страхује се од поплава и бујица, време опасно по безбедност људи

Novosti online

24. 06. 2024. у 22:34

НАРАНЏАСТО упозорење је издато за сутра за Колубарски управни округ, због очекиваних грмљавинских непогода са пљусковима и градом, као и већом количином падавина (од ≥ 20 л/м² у периоду до 3х).

НА СНАЗИ НАРАНЏАСТО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ОВАЈ ДЕО СРБИЈЕ: Страхује се од поплава и бујица, време опасно по безбедност људи

FOTO: AP/Tanjug

- Ради се о опасним и веома опасним временским појавама, које су таквог интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету веома опасну по безбедност људи и животиња. Имајући у виду најављену прогнозу, Штаб за ванредне ситуације општине Мионица предузео је превентивне и оперативне мере на спречавању и ублажавању последица и ставио у приправност ЈКП "Водовод Мионица" и друге надлежне службе - наводи се у саопштењу.

"Постоји опасност од удара грома и бујичних поплава"

С обзиром на најављено, може се очекивати изазивање бујичних поплава, озбиљних тешкоћа у урбаним срединама (посебно проблеми са кишном канализацијом и кишним колекторима), проблеми у саобраћају и транспорту, могућа појава одрона и клизишта, одлагање већ планираних пољопривредних активности као и ризик од удара грома, што може довести до проблема у раду свих уређаја који користе електричну енергију, ризика од иницирања појаве ватре, проблема у телекомуникацијама.

Могућа је штета на имовини и повређивање људи. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова.

Пратити савете које дају надлежне државне службе, преноси Блиц.

БОНУС ВИДЕО: ТУКАО ГРАД ВЕЛИЧИНЕ ОРАХА: Невреме захватило Пријепоље и Прибој

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Хитно се сели 11 српских суперлигашких клубова, ево и зашто!