НАТАША СЕ БОРИ ПРОТИВ ТУМОРА: Храброј мајци деветогодишњег дечака потребна наша помоћ

Д. Цакић

22. 06. 2024. у 20:20

НАТАШИ Адамовић из Новог Сада потребна је наша помоћ како би наставила борбу и победила редак тумор од којег болује!

НАТАША СЕ БОРИ ПРОТИВ ТУМОРА: Храброј мајци деветогодишњег дечака потребна наша помоћ

Фото: Покрени живот

Наташа је тренутно у Турској, у Истанбулу на лечењу у реномираној клиници Реyап, чији тим стручњака верује у њено излечење персонализованом антиканцер вакцином. Уз вакцине она тамо прима и терапије које су прављене за њу и тај њен редак тумор. Уз добру вољу многих људи и компанија Наташа је на корак до излечења, али јој је за тај последњи део пута и даље потребна наша несебична помоћ. Она верује да је победа ту иза угла, а у томе је подржавају и лекари клинике у Турској, као и супруг, који је у стопу прати на овом путу пуном изазова. Не предаје се и, поред жеље да се коначно "обрачуна" са болешћу, она пре свега жели да ужива у одрастању свог сина.

До 2. јула за Наташино излечење потребно је још 15 хиљада евра како би успешно привела крају терапије на којима је тренутно.

Људи добре воље могу помоћи слањем СМС 227 на 3800 или уплатом на:

динарски рачун 160-600001730140-02

девизни 160-6000001765536-29

IBAN RS3516060000176553629

SWIFT/BIC DBDBRSBG

Наташа Адамовић има 45 година и мајка је деветогодишњег дечака, живи у Новом Саду. Наташа је 2018. године осетила бол са доње стране вилице и напипала чвор који је временом само растао. Урађен је преглед и ултразвук врата на основу којег су утврђене настале промене. У Клиничком центру Војводине јој на максилофацијалној хирургији заказују операцију субмандибуларне пљувачне жлезде. Након извршене операције патохистолошки налаз показује да је реч о малигном тумору десне субмандибуларне пљувачне жлезде.

Фото: Покрени живот

Наташи у јануару 2019. године раде прву операцију. Тада јој је одстрањен малигни тумор и десна субмандибуларна пљувачна жлезда. Две године касније, током пандемије корона вируса, следи друга операција рецидива, тада јој одстрањују тумор из рецидива и део виличне кости. 2022. године, само годину након последње операције, следи још једна хируршка интервенција на рецидиву, где јој поред тумора одстрањују целу десну, доњу виличну кост. Новонастало стање Наташи отежава говор, исхрану... 

Наташа болује од ретке врста тумора Clear Cell Carcinoma који се појављује у мање од 1% од свих тумора пљувачних жлезда. До 2021. године регистровано је свега 254 случаја ове врсте тумора. Наташи су потребна средства која није у могућности сама да издвоји за имунотерапију, хемиотерапију, као и за све неопходне лекове и медицинске трошкове, а које је принуђена да, због ретке врсте тумора, сама финансира.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!