ВУЈОВИЋ: Креће изградња постројења за прераду отпадних вода у Сечњу, решавамо велики проблем грађана

Novosti online

14. 06. 2024. у 17:06

Потпредседница Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас важан уговор, на основу којег ће, кроз пројекат Министарства, ускоро кренути изградња постројења за прераду отпадних вода у Сечњу.

ВУЈОВИЋ: Креће изградња постројења за прераду отпадних вода у Сечњу, решавамо велики проблем грађана

Фото: Јована Рошул

Вујовић је истакла да ће изградњом постројења, Сечањ добити систем за одвођење и збрињавање отпадних вода, који ће омогућити пуну функционалност раније изграђене канализационе мреже.

„Данас сам са извођачем радова потписала значајан уговор за изградњу постројења за прераду отпадних вода, капацитета 2.500 еквивалент становника. Тиме решавамо проблем збрињавања комуналних вода за сва домаћинства у Сечњу, укључујући и локалну индустрију. Желим да захвалим општинском руководству, као и грађанима што су кандидовали овај проблем, јер је то био предуслов да заједничким снагама дођемо до реализације пројекта. Очекујем да ће у наредних 30 дана, на основу уговора који сам данас потписала, кренути радови на изградњи постројења. Постројење за прераду отпадних вода је грађанима обећано пре неколико година и ми сада испуњавамо то обећање, након што смо испунили све услове, урадили додатна мерења, прегледали и допунили пројекте. Канализациона мрежа је изграђена, али то је био само један сегмент када говоримо о унапређењу квалитета животне средине, јер без постројења нисмо могли да кажемо да смо комплетно све проблеме отпадних вода решили, а сада управо то радимо“, рекла је Вујовић.

Вујовић је нагласила да ово није једино постројење које ће се градити уз подршку Министарства заштите животне средине.

„Широм Србије реализујемо низ сличних пројеката, имамо радове на терену, а очекујем да ћемо их у наредним месецима имати још више. Убрзано радимо на пројектно-техничкој документацији како бисмо могли да испунимо амбициозан план представљен у склопу визије 'Србија 2027', а то је да до 2027. године имамо 35 локалних самоправа у којима смо изградили недостајућу канализациону мрежу и постројења за прераду отпадних вода, у складу са европским стандардима“, рекла је Вујовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!