СТИЖУ СУПЕРЋЕЛИЈСКЕ ОЛУЈЕ У ОВЕ ДЕЛОВЕ СРБИЈЕ: Издат највиши ниво упозорења, РХМЗ упалио аларме

Novosti online

13. 06. 2024. у 16:40

СУПЕРЋЕЛИЈСКЕ непогоде са градом и јаким пљусковима са грмлјавином са подручја Љига, Сопота, Пожаревца и Костолца преко осталих делова Шумадије, Поморавља и Браничева премештаће се даље на исток, упозорио је РХМЗ у 16 и 20 сати.

СТИЖУ СУПЕРЋЕЛИЈСКЕ ОЛУЈЕ У ОВЕ ДЕЛОВЕ СРБИЈЕ: Издат највиши ниво упозорења, РХМЗ упалио аларме

Фото: Профимедиа

РХМЗ издао низ упозорења

У 15.35 Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да ће се суперћелијске непогоде са јаким пљусковима, грмљавином, градом и јаким ветром са подручја Коцељева - Обреновац - Сопот преко севера Шумадије и Смедерева у наредном сату премештати ка јужном Банату и Браничевском округу.

Претходно, упозорење је издато за подручје Београда:

- Јаки пљускови, грмлјавина, локална појава града и јаког ветра у зони пљускова очекују се и на подручју Београда - најпре на тероторији општина Обреновац и Лазаревац, а након 15.30 часова и у осталим деловима града. Непогоде ће се проширити и на Шумадијски округ - упозорио је РХМЗ у 15.35.

- Облачност са јаким пљусковима, грмљавином и локалном појавом града из Мачванског округа приближаваће се подручју Београда и најпре захватити територију општине Обреновца - хитно је упозорио Републички хидрометеоролошки завод у 14.45 сати.

- Јака грмљавинска облачност са обилним пљусковима, градом и олујним ветром из правца БиХ у наредном сату захватиће делове Подриња, а нарочито потез Мали Зворник - Лозница са тенденцијом премештања далје ка унутрашњости Мачванског округа - хитно је упозорио Републички хидрометеоролошки завод у 13.50 сати.

Киша и пљускови са грмљавином почеће и у деловима Бачке, Срема, Шумадије и на југозападу СрбијеПретходно, за данас је најављено веома нестабилно са пљусковима, грмљавином, локално великом количином падавина за кратко време, градом и јаким и олујним ветром у зони најинтензивнијих пљускова.

Највиши ниво упозорења у два региона Србије

У скоро целој Србији упаљени су метеоаларми и то различитог нивоа упозорења. Само у Бачкој данас нема прогнозираних непогода, док ће у Источној и Југоисточној Србији данас бити најкритичније, где је упаљен црвени, највиши ниво упозорења због две појаве - пљускова и грмљавине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

Јединствени Египатски Малдиви - Никада повољније!