ВУЈОВИЋЕВА УЧЕСТВОВАЛА У АКЦИЈИ ЧИШЋЕЊА РЕКЕ САВЕ: Нека река Сава буде плава

Novosti online

28. 05. 2024. у 12:32

Потпредседница Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић присуствовала је данас у Београду акцији чишћења приобаља и шеталишта на Сави, под називом „Нека река Сава буде плава“, у сусрет Међународном дану ове реке.

ВУЈОВИЋЕВА УЧЕСТВОВАЛА У АКЦИЈИ ЧИШЋЕЊА РЕКЕ САВЕ: Нека река Сава буде плава

Фото: Јована Рошул

Акцију традиционално спроводи ЈВП „Србијаводе“ удружено са другим градским и јавним предузећима, а Вујовићева је учествовала заједно са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Александром Мартиновићем и директором ЈВП „Србијаводе“ Гораном Пузовићем.

Према њеним речима, ово је одлична прилика да се још једном скрене пажња на изузетан значај ове реке, која је важан еколошки и водени коридор у овом делу Европе.

„Наша је дужност да се према обалама и току Саве односимо са посебном бригом, и да дамо све од себе да их сачувамо како би остали што чистији, здравији, а њен екосистем ненарушен. Зато желим да похвалим и велику акцију чишћења приобаља Саве“, истакла је Вујовићева.

Ирена Вујовић је рекла да Министарство снажно подржава све иницијативе које за циљ имају још интензивније јачање свести о важности очувања животне средине, јер је важан допринос сваког појединца. У овом тренутку, како је додала, Министарство заштите животне средине реализује низ пројеката који ће од Србије направити зеленије место за све нове генерације које долазе.

„Министарство ће закључно са овом годином очистити више од 1.100 дивљих депонија. Нарочито су важне оне поред река, и зато улажемо велики напор да их све очистимо. Трудимо се да санирамо несанитарне и уклањамо дивље депоније, започели смо изградњу модерних регионалних, а градимо и недостајућу канализациону мрежу и постројења за прераду отпадних вода, како би технички исправна вода одлазила у реципијент“, навела је Вујовићева.

Међународни дан реке Саве се обележава сваке године 1. јуна са циљем да се промовише значај реке Саве за све земље у њеном сливу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АНТИСРПСКО ЛУДИЛО СЕ ПРЕНЕЛО НА УЛИЦЕ! Хрвати и Албанци наставили са скандалима (ВИДЕО)