ПОТПИСАН УГОВОР О РАСПОДЕЛИ СРЕДСТАВА: За санацију дела пута у општини Зубин Поток

Novosti online

08. 06. 2023. у 16:44

МИНИСТАР државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Александар Мартиновић и председник Привременог органа Општине Зубин Поток Срђан Вуловић данас су потписали уговор о расподели средстава за пројекат санације дела пута у општини Зубин Поток, на деоници пута од велике бране језера Газиводе до села Ковачи, у износу од 7.996.000 динара.

ПОТПИСАН УГОВОР О РАСПОДЕЛИ СРЕДСТАВА: За санацију дела пута у општини Зубин Поток

FOTO: Novosti

Данас у 12 часова, у згради Министарства државне управе и локалне самоуправе, министар Александар Мартиновић и председник Привременог органа Општине Зубин Поток Срђан Вуловић потписали су уговор о расподели средстава за пројекат санације дела пута у општини Зубин Поток. Уговор је потписан у присуству заменика директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислава Тајића.
 - Ми смо данас у Министарству државне управе и локалне самоуправе потписали уговор између министарства и привременог органа општине Зубин Поток о додели средстава у износу од  7.996.000 динара за један важан пројекат за грађане општине Зубин Поток и Косова и Метохије, а то је санација  дела пута у општини Зубин Поток, на деоници пута од велике бране језера Газиводе до села Ковачи. Министарство државне управе и локалне самоуправе је успело пронађе средства у свом буџету и да помогнемо нашој браћи из општине Зубин Поток да успешно реализујемо овај пројекат који је од великог значаја за наш народ који живи у том делу КиМ - рекао је министар Мартиновић.

FOTO: Novosti

 - Наравно, потписивање овог уговора има и један шири политички значај, ми и на овај начин показујемо да је држава Србија уз свој народ на КиМ, да сматрамо да је КиМ саставни део Републике Србије, и самим тим ми смо данас потписали овај уговор са општином Зубин Поток као српском јединицом локалне самоуправе. На овај начин врло јасно желимо да пошањемо поруку и домаћој јавности и српском народу који живи на КиМ и међународној заједници да је за државу Србију је Косово и Метохија, па и Зубин Поток саставни део наше државе. Ми ћемо и даље бити уз наш народ, наше министарство ће и даље помагати локалне самоуправе које постоје на КиМ. Јако је важно што смо овај уговор потписали баш данас када се српски народ на северу КиМ буквално бори за свој опстанак, када је са свих страна окружен специјалним јединицама тзв. косовске полиције, када се боре за живот свој и за живот своје деце, али се бори истовремено и за опстанак државе Србије на територији КиМ и најмање што смо могли да урадимо ми као Министарство државне управе и локалне самоуправе је да извојимо ових осам милиона динара за реконструкцију овог пута. Ово је наш мали, скроман, допринос да наш народ остане на својим вековним огњиштима на Косову и Метохији  - истакао је министар Мартиновић.

FOTO: Novosti

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ДОК СМО МИ ПЕВАЛИ ХЕЈ СЛОВЕНИ, ОНИ СУ... Предраг Мијатовић објаснио зашто су Хрвати после распада СФРЈ били бољи од Србије у фудбалу