ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ: НИС и његови волонтери у акцији чишћења Фрушке горе

Промо

05. 06. 2023. у 14:59

КОМПАНИЈА НИС и чланови њеног Клуба волонтера са задовољством су се и ове године одазвали позиву да учествују у акцији чишћења и уређења Националног парка „Фрушка гора“ која је поводом 5. јуна, Светског дана заштите животне средине, одржана под називом „Радни дан за природу“.

ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ: НИС и његови волонтери у акцији чишћења Фрушке горе

Фото: Промо

Акција је организована у сарадњи са Покрајинским заводом за заштиту природе, Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине и домаћином акције Националним парком „Фрушка гора“. Циљ ове заједничке активности је да се удруженим снагама допринесе уређењу и уклањању отпада са локација унутар Националног парка, као и да се у јавности истакне важност очувања и заштите животне средине.

У акцији је учествовало готово 200 волонтера, којима су се придружили Игор Мировић, председник Покрајинске владе са својим волонтерским тимом и Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а са волонтерима компаније.

Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, навео је да је циљ ове и многих других конкретних акција уређење Фрушке горе.

- Ова акција је посебна јер више од 200 волонтера данас учествује у чишћењу Фрушке горе – волонтери из Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Националног парка „Фрушка гора“, Покрајинског завода за заштиту животне средине и спортске манифестације „Tour de Fruška“ - рекао је Мировић и захвалио компанији НИС-у, са којом је Покрајинска влада до сада реализовала бројне акције које су допринеле повећању свести о значају животне средине.

Генерални директор НИС-а, Кирил Тјурдењев, захвалио је свима који учествују у овој акцији.

- Данас смо се окупили на  једном од најлепших места у Србији, на које се радо вратимо и увек са племенитим циљем. Желимо да Национални парк „Фрушка гора“ сачувамо за будуће генерације, како би и они  уживали у његовим лепотама.  За то су нам потребни одговорност и заједништво. НИС и његови запослени ће и ове године пружити пуни допринос очувању овог природног богатства. Заједничким снагама можемо много, а заштита природе и наше планете остаје наш приоритет - изјавио је Тјурдењев.

Живко Цветковић, директор Националног парка „Фрушка гора“, рекао је да је суштина данашње акције да покушамо својим личним примером, сви заједно,  да мењамо свест грађана.

- Циљ нам је да укажемо  да треба да се боримо да очувамо ову нашу лепотицу, плућа Војводине, и да не дозволимо даље урушавање него да идемо у позитивном смеру, да заштитимо природу, да је улепшамо и да генерацијама које дођу после нас оставимо, у најмању руку, природу какву смо ми затекли од наших претходника - изјавио је Цветковић.

Заштита животне средине један је од приоритета компаније НИС. Од 2009. године компанија је у еколошке пројекте и пројекте којима се индиректно остварује позитиван утицај на заштиту животне средине уложила више од 900 милиона евра. О животној средини НИС брине и кроз еколошке акције компаније, као и акције Клуба волонтера НИС-а.

Велики број волонтера НИС-а учествовао је и претходних година у уређивању Фрушке горе, али и у уређивању различитих зелених површина и излетишта, приобаља Тамиша у Панчеву и Саве на Ади Циганлији, уређењу Ботаничке баште у Београду, као и у бројним другим еколошким и едукативним акцијама. О својим напорима да допринесе заштити животне средине НИС редовно обавештава јавност и кроз верификоване извештаје о одрживом развоју које редовно објављује од 2010. године. На корпоративном сајту НИС је недавно објавио и Извештај о одрживом развоју за 2022. годину током које је компанија наставила да пружа снажан допринос основним принципима одрживог развоја: економском напретку, развоју људских ресурса, заштити животне средине и подршци заједници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЕДАМДЕСЕТ ОДСТО СИРОВА ХРАНА Јелена Ђоковић: Постала веган из страха од болести, а то је најгори разлог