ОВИ ПРЕДЕЛИ СРБИЈЕ ДО КРАЈА ДАНА НА УДАРУ ГРМЉАВИНСКИХ НЕПОГОДА: Један град тренутно на најјачем удару

Novosti online

03. 06. 2023. у 16:02

У НАСТАВКУ послеподнева у пределима јужно од Саве и Дунава очекује се променљиво облачно и нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином, нарочито у јужним, источним, централним и западним пределима Србије.

ОВИ ПРЕДЕЛИ СРБИЈЕ ДО КРАЈА ДАНА НА УДАРУ ГРМЉАВИНСКИХ НЕПОГОДА: Један град тренутно на најјачем удару

Фото: Shuttertock/Илустрација

Понегде се очекују и грмљавинске непогоде са градом, олујним ветром и врло обилним пљусковима. У овим пределима у веома кратком временском интервалу могло би да падне и преко 30 милиметара кише по квадратном метру, уз опасност од поплава и бујица.

У овом часу широм Србије има локалних пљускова са грмљавином, нарочито на истоку земље и у Поморављу. Најкритичнија ситуација је на подручју Јагодине и околних места и на овом подручју тренутно има града и веома обилних пљускова, уз опасност од поплава.

Тренутно и у источним пределима Србије има снажних грмљавинских олуја и веома обилних пљускова, уз локалну појаву града.

Како се грмљавински системи премештају веома споро у северној висинској струји, могли би дуже да се задржавају над истим подручјем.

Истовремено, на северу Србије је сунчано и топло, нарочито је ведро у Војводини и у тим пределима Србије падавине се не очекују у току викенда, при чему би остало сунчано време, уз температуре до 27°Ц. У осталим пределима Србије максимална температура биће углавном од 21 до 25°Ц.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО:

ОВАКО ИЗГЛЕДА ГОВОР МРЖЊЕ: Водитељ Иван Ивановић вређа, псује…

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ЈА САМ МОМЧЕ СА КОСОВА Милан Васић стигао на КиМ - поделио слике: Ово је моја душа (ФОТО)