У ПОЖАРЕВЦУ ОДИГРАНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ 3Х3 У ФУДБАЛУ: Међу такмичарима и осуђеници из Забеле

Н.Б.

29. 05. 2023. у 14:49

ОСУЂЕНИЦИ Казнено-поправног завода Пожаревац (Забела) одиграли су по први пут фудбал 3x3 у оквиру утакмица Првенства Србије које су се играле протеклог викенда у Пожаревцу, под покровитељством града.

У ПОЖАРЕВЦУ ОДИГРАНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ 3Х3 У ФУДБАЛУ:  Међу такмичарима и осуђеници из Забеле

Управа за извршење кривичних санкција

 Реч је о игри која се разликује од оне из које је настала, јер се уместо 11 играча у тиму налазе 3 плус 1 резервни играч, док голмана нема у екипи. 

- Ово је још један пројекат у коме осуђеници по први пут учествују, али није први пут да за противничку страну имају професионалне играче -  рекао је директор Управе за извршење кривичних санкција Дејан Царевић и додао да су запослени у Забели имали, такође, свој тим играча.

Он је подсетио да је у Забели прошле године играна утакмица првенства у баскету 3x3 чиме је овај завод постао први активни затвор на свету који је организовао овакав кошаркашки спектакл, уз све изазове које он носи са собом.

- Сви баскеташи, без обзира на тим за који су играли, знали су да се исписује нова страница у погледу људских права и слободе и пуним срцем су ушли у нешто ново и јединствено-  нагласио је Царевић.

Директор УИКС је подсетио да је у оквиру пројекта ресоцијализације осуђених лица уз помоћ фудбала у мају прошле године одиграна по први пут утакмица између осуђеника и ветерана „Црвене звезде“, а после тога је уследио и меч осуђеника Казнено- поправног завода Београд (Падинска скела) и ветерана најтрофејнијег српског фудбалског клуба.

- На свим овим утакмицама је виђена спортска атмосфера, а фер плеј је био покретач сваког меча што је нешто што треба да буде присутно на свакој спортској приредби - закључио је Царевић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ИСПОВЕСТ СВЕДОКА КРВОПРОЛИЋА У БАЊСКОЈ: Бојана Мијаиловића полицајци тзв. Косова стрељали у шуми