ОД ДАНАС У ПРОСТОРИЈАМА ДАДОВА: Психосоцијална помоћ за децу, родитеље и наставнике - план рада направљен за првих годину дана

Танјуг

29. 05. 2023. у 11:51

ДЕЦА, родитељи и наставници погођени недавним трагедијама од данас могу да добију психосоцијалну помоћ у просторијама позоришта Дадов у Београду.

ОД ДАНАС У ПРОСТОРИЈАМА ДАДОВА: Психосоцијална помоћ за децу, родитеље и наставнике - план рада направљен за првих годину дана

Фото Д. Миловановић

Како је изјавила за РТС психолог из Радне групе за подршку менталном здрављу и сигурности младих Хана Кораћ, нису потребни ни заказивање, ни упут, ни здравствена књижица.

- Не спроводи се медицински третман, то се ради у болницама. Овде ће се разговарати са колегама које имају искуства у раду и који су ефикасни. Пружаће се подршка деци, наставницима и родитељима кроз разговор - навела је Кораћ.

Како је истакла, ова установа ће функционисати континуирано и преко лета и у наредних годину дана, а ако је потребно - и дуже.

- Што се тиче деце која су се вратила у школу, постоји мишљење да треба да остану у заједници. Деца су почела да стварају нова правила, додатно су се зближили, почели да буду тихи и обазриви у простору зграде где се догодио злочин. Они су сами почели да се организују, а наш посао, кроз психосоцијалну подршку, јесте да их оснажимо и пружимо интензивнију подршку онима којима је то потребно - рекла је Кораћ.

Како је истакла, средњорочни план јесте да подршка мора да има континуитет од годину дана и да подразумева и помоћ у спровођењу школских активности - како до краја ове школске године, тако и од септембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЕДАМДЕСЕТ ОДСТО СИРОВА ХРАНА Јелена Ђоковић: Постала веган из страха од болести, а то је најгори разлог