КАКВО НАС ВРЕМЕ ЧЕКА У ЈУНУ: Метеоролог открива када ће престати пљускови и када ће се временске прилике стабилизовати

Novosti online

27. 05. 2023. у 16:33

ПРЕМА најновијој прогнози метеоролога Ивана Ристића, падавине ће престати првог дана јуна.

КАКВО НАС ВРЕМЕ ЧЕКА У ЈУНУ: Метеоролог открива када ће престати пљускови и када ће се временске прилике стабилизовати

Фото: Профимедиа/Илустрација

 - У Србији наредних дана све мање сунца, а све више облака повремено са кишом, пљусковима, локално грмљавином и градом. Ветар слаб и умерен променљивог смера. Јутарње температуре од 11 до 15 степени а највише дневне у мањем паду кретаће се од 21 до 26 степени. Престанак падавина у четвртак, 1. јуна поподне најпре на северу земље. У петак и суботу, 2. и 3. јуна краћа стабилизација времена, топлије, више сунца, само понегде краткотрајни пљускови кише. Нова промена времена праћена кишом стиже већ у недељу, 4. јуна - предвиђа Ристић.

Према прогнози РХМЗ-а, у већем делу Србије јун ће бити топлији и просечно влажан, а у Војводини, Западној и Јужној Србији топлији и влажнији јун.

Средња минимална температура ваздуха у јуну имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 0.6 степени у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини предвиђа се вредност јунске средње минималне температуре ваздуха око 17 степени.

Средња максимална температура ваздуха у јуну биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 0.8 степени у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током јуна биће око 27.7 степени.

У већем делу Србије месечна сума падавина током јуна биће у границама вишегодишњег просека са вредностима које ће у просеку бити за око 5 мм више у односу на вишегодишњи просек, док ће у Војводини, Југозападној и Јужној Србији бити изнад вишегодишњег просека са вредностима које ће бити за 5 мм до 10 мм више у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини јунска сума падавина износиће око 63 мм.

У првим данима јуна нас очекује скоро 30 степени, температура ће се кретати у просеку око 28 степени. Од тог датума се очекује постепени раст температуре са лепим данима. У другој недељи јуна могућа је киша само један дан, а онда нас до краја месеца очекују прави сунчани, летњи дани.

Првог дана лета, 21. јуна, очекује се 29 степени, а до краја месеца ће жива у термометру прећи подељак са 30 степени. Не би требало да буде кише, а температура неће падати испод 28 степени.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

ДРАМАТИЧАН СНИМАК СПАСАВАЊА ЖЕНЕ НА ДИВЧИБАРАМА: Извлачили је 7 сати након што је пала у кањон

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

КОЛИКО СУ НАМ ДЕЦА ЗАЛУЂЕНА ТЕЛЕФОНИМА: Истраживање показало страшне бројке