"ВОДЕНО ДРВО" ПРОТИВ ЗАГАЂЕЊА ЈЕДИНСТВЕНО У СРБИЈИ Брнабић: "Ово је само једна од многих ствари које радимо за чистији ваздух" (ФОТО)

Новости онлајн

01. 04. 2023. у 14:41

ИНСТАГРАМ канал "news portal" који има 32 милиона пратилаца окачио је пост о воденом дрвету код општине Стари Град које се бори против загађења. Објаву је такође прокоментарисала и премијерка Србије Ана Брнабић.

ВОДЕНО ДРВО ПРОТИВ ЗАГАЂЕЊА ЈЕДИНСТВЕНО У СРБИЈИ Брнабић: Ово је само једна од многих ствари које радимо за чистији ваздух (ФОТО)

Фото: Инстаграм принтскрин/Pubity

Најновије оружје Србије у борби против прљавог ваздуха је „течно дрво“.Београдски урбани фото-биореактор је први те врсте у Србији који користи микроалге за везивање угљен-диоксида и производњу чистог кисеоника фотосинтезом. Ово је побољшало квалитет ваздуха и смањило емисије гасова стаклене баште - наводи се у објави.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pubity (@pubity)

Премијерка Србије, Ана Брнабић, прокоментарисала је објаву на Инсатаграм каналу везану за водено дрво код општине Стари град који се бори против загађења.

- Ово је само једна од многих ствари које радимо за чистији ваздух. Хвала вам што сте ово уочили - поручила је премијерка.

Фото: Инстаграм принтскрин/Pubity

 

Подсетимо, програм против загђањења ваздуха финансирао је УНДП, а општина Стари град подржала. За ово време, објава о воденом дрвету је сакупила преко 850 хиљада лајкова.

БОНУС ВИДЕО: ЕВАКУИСАНО ЧИТАВО МЕСТО - У Минесоти из шина исклизнули вагони теретног воза

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

СРПСКА СТРАНА ПРИЧЕ НА СИ-ЕН-ЕНУ: Како је Вучић принципијелном политиком довео до тога да се у свету чује српски глас