ОД ДРЖАВЕ ПОНОВО И ДО 15.000 ДИНАРА ЗА ОДМОР: Ово је листа угоститељских објеката и услова за добијање ваучера

Новости онлине

31. 03. 2023. у 14:00

НАКОН што је прва овогодишња квота од 100.000 ваучера за субвенционисани одмор подељена и практично планула за два дана у јануару, сада постоји могућност да држава активира нових 100.000 и то већ за који месец.

ОД ДРЖАВЕ ПОНОВО И ДО 15.000 ДИНАРА ЗА ОДМОР: Ово је листа угоститељских објеката и услова за добијање ваучера

Тара једна од омиљених планина , Фото Танјуг 

Годинама уназад држава субвенционише одмор у Србији. Неколико је кључних услова, врло су јасни, а процедура се није мењала. Право на ваучере има неколико група грађана, а искуство говори да су их највише користили пензионери.

Право на ваучере у Србији имају:

  • пензионери
  • незапослена лица, односно корисници посебних новчаних накнада
  • запослени грађани, чија примања не прелазе 70.000 динара
  • ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди
  • пољопривредници
  • студенти

- Услови за пријављјивање за ваучере се умногоме нису мењали. Новина је то што ове године и старији од 65 година који нису пензионери могу да учествују у додели ваучера.

Вредност ваучера првобитно је износила 5.000 динара, а касније и 15.000 динара и наведени износ представља максимални износ средстава, који корисник може једном у току календарске године користити при субвенционисаном коришћењу услуга смештаја у угоститељским објектима, без обзира на то колика је вредност извршене услуге смештаја.

Што се тиче угоститељских објеката у којима можете искористити ваучере, многи су трационално исти, али се листа континуирано и допуњује. Ресорно министарство туризма на свом сајту редовно ажурира листу.

Ваучер се може користити за услуге смештаја

  • у угоститељским објектима изван града, општине, односно места пребивалишта, као и места студирања корисника ваучера
  • у трајању од најмање пет ноћења

Документа

Попуњена пријава и пратећа документација подносе се на шалтерима Поште Србије, а пријављеним грађанима који су стекли право на ваучер ресорно Министарство туризма и омладине ваучере доставља преко поште на кућну адресу.

Уз пријаву, чији се образац може наћи на сајту Поште Србије, неопходно је приложити личну карту или пасош, потврду о резервацији, као и одговарајућу потврду о стицању права, као што су оригинал пензијског чека или решење о оствареном праву на пензију који се дају на увид.

Запослени са примањима која не прелазе 70.000 динара месечно прилажу оригинал потврде о запослењу и заради исплаћеној у месецу који претходи месецу у коме се подноси пријава, а студенти прилажу оригинал потврде о статусу студента.

Старији од 65 година који немају пензију прилажу потписану изјаву да не остварују право на пензију, на обрасцу који такође могу да преузму на сајту Поште Србије, док остали нису обавезни да достављају доказ.

Субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима не може се остварити у месту пребивалишта, а студенти ни у месту студирања.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДЕНВЕР И ЈОКИЋ ГА НАЧИСТО ОБРУКАЛИ, А ОН... Изнео нереалне захтеве, тражи богатство за нови уговор

ДЕНВЕР И ЈОКИЋ ГА НАЧИСТО ОБРУКАЛИ, А ОН... Изнео нереалне захтеве, тражи богатство за нови уговор

Тим Николе Јокића у финалу Западне конференције "помео" је Лос Анђелес лејкерсе, а звезда "језерџија" је том приликом у потпуности разочарала. И направила потом корак који је многе изненадио.

26. 05. 2023. у 22:35

АМЕРИ У ШОКУ: Открили човека који је на Видовдан 2015. тачно објаснио шта ће Никола Јокић да уради у НБА лиги (ФОТО)

АМЕРИ У ШОКУ: Открили човека који је на Видовдан 2015. тачно објаснио шта ће Никола Јокић да уради у НБА лиги (ФОТО)

НИКОЛА Јокић је један од најдоминантнијих кошаракаша садашњице, ако не и најдоминантији, а мало ко је то могао да претпостави у лето 2015, када се отиснуо пут НБА лиге. Заправо, само један човек је тада "знао" какво "српско чудо" следи. Или би можда оно "знао" требало писати без наводника...

26. 05. 2023. у 20:25

Коментари (0)

ГРАДИЋ ЈЕ НАПУШТЕН ВЕЋ 40 ГОДИНА: Сада га је купио тајновити човек за више од 20 милиона евра