"ОВУ ДУЖНОСТ ПРЕУЗИМАТЕ КАДА ЈЕ СРБИЈИ НАЈПОТРЕБНИЈА МУДРОСТ" Вучић честитао др Зорану Кнежевићу избор за председника САНУ

Новости Онлајн

30. 03. 2023. у 18:15

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић упутио је данас честитку др Зорану Кнежевићу на избору за председника Српске академије наука и уметности (САНУ).

ОВУ ДУЖНОСТ ПРЕУЗИМАТЕ КАДА ЈЕ СРБИЈИ НАЈПОТРЕБНИЈА МУДРОСТ Вучић честитао др Зорану Кнежевићу избор за председника САНУ

Фото: Танјуг

У честитки се каже: "Честитам Вам на избору за председника САНУ, уз жеље да ову изузетну, тешку и одговорну дужност обављате на трагу добре традиције коју су славом овенчали неки од великана нашег рода, попут Панчића и Цвијића, Новаковића и Медаковића. Ову дужност преузимате у временима када су нашој Србији више него икада потребни мудрост, јединство и допринос сваког појединца једном циљу: да изађемо као победници у борби за развијену, мирну, стабилну, јаку и успешну државу. Ваше искуство и углед, као и залагање за слободу мишљења и рационалност у дискурсу, неопходни су чинилац напретка на путу свеобухватног препорода наше земље, не само економског, већ и образовног, духовног и културног. Модерна историја бременита је невољама и сваковрсним изазовима. Грађани наше земље са поуздањем гледају у главне институције државе, с правом тражећи мудро руковођење на свим пољима, које ће нас непогрешиво водити ка остварењу оних визија и циљева које дуго нисмо успевали ни да достигнемо, ни да остваримо", навео је Вучић.

Управо због тога, истакао је председник Србије, Српска академија наука и уметности доспева у жижу пажње свих слободно мислећих људи и патриота који се боре за достојанство и напредак Србије, а који ће, уверен сам, наћи и снагу и инспирацију у Вашем руководству.

- Још једном Вам честитам на избору, са надом да ћемо сви заједно из овог тешког историјског тренутка изаћи још јачи и мудрији, како би преци били поносни на нас, а потомци захвални за дела која ће остати иза нас - наводи се у честитки председника Вучића новом преседнику САНУ др Зорану Кнежевићу.

БОНУС ВИДЕО: ДРЖАВНА ЦЕРЕМОНИЈА У СОМБОРУ - Вучић стигао на обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (237)

НЕМА ПРЕДАЈЕ! Читава престоница се сакрила због невремена, али не и ова девојка - она је имала јако важан задатак (ВИДЕО)