МИНИСТАРКА ПРАВДЕ МАЈА ПОПОВИЋ: Разговарала са потпредседником Евроџаста о борби против криминала

Танјуг

23. 03. 2023. у 23:03

МИНИСТАРКА правде у Влади Србије Маја Поповић поручила је данас у разговору са потпредседником Евроџаста (EUROJUST) Боштјаном Шкрлецом, да Србија и Европска унија имају исте циљеве кад је реч о борби против транснационалног криминала.

МИНИСТАРКА ПРАВДЕ МАЈА ПОПОВИЋ: Разговарала са потпредседником Евроџаста о борби против криминала

Фото Н. Фифић

Из тог разлога, указано је на значај континуиране сарадње државних органа Републике Србије и Евроџаста у истрагама и кривичном гоњењу, а која покрива територију Србије и једне или више држава чланица Европске уније, саопштило је Министарство правде.

Како се наводи, истакнута је такође неопходност интензивне размене информација, доказа и корисних искустава, у циљу ефикасног спречавања и борбе против сложених и тешких облика прекограничног криминала.

У разговору је наглашена потреба да државе, које представљају простор деловања организованих криминалних група, развијају блиску и динамичну сарадњу у суочавању са садашњим и будућим изазовима које представља тешки криминал, а посебно организовани криминал и тероризам.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

КОРИСНИ ТРИКОВИ: Како спречити стварање влаге у дому и појаву плесни