ДИРЕКТОРА ТРСТЕНИЧКЕ ШКОЛЕ НА ДИСЦИПЛИНСКИ: Форум средњих школа огласио се о повратку на наставу ђака који су измакли столицу професорки

Б.Б.

03. 02. 2023. у 15:44

СКАНДАЛОЗНО је да неко ко је директор школе не зна основне ствари у образовању, управљање школом и вођење дисциплинског поступка, што је довело до тога да ученици који су измакли столицу професорки у Техничкој школи у Трстенику буду враћени у учионицу.

ДИРЕКТОРА ТРСТЕНИЧКЕ ШКОЛЕ НА ДИСЦИПЛИНСКИ: Форум средњих школа огласио се о повратку на наставу ђака који су измакли столицу професорки

Foto: Facebook, S. Babović

Потребно је покренути диосциплински поступак против директора и донети одлуку о одговорности - наводи се у реаговању Форума средњих стручних школа Београда на повратка насилних ученика у школу.

- Ученици Техничке школе из Трстеника који су исмевали, па на крају наставници измакли столицу, због чега је пала и претрпела озбиљне физичке, али и психичке повреде, не заслужују казну - истичу у Форуму средњих стручних школа Београда. - Иако је Наставничко веће крајем новембра прошле године донело одлуку да се тројица ученика који су измакли столицу професорки енглеског језика и све то снимали, искључе из школе, они су, одлуком просветне инспекције, због, како стоји у образложењу, процедуралних грешака, враћени у школу.

Форум средњих стручних школа сматра да је скандалозно да неко ко је директор школе не зна основне ствари у образовању, управљање школом и вођење дисциплинског поступка. Не тражимо смену, већ оно што закон у оваквим случајевима предвиђа, а то је поштовање члана 119 Закона о основама система образовања, и тачке 9а овог акта који каже:

- Да се образује комисија за вођење дисциплинског поступка против директора и донесе одлука о одговорности. У овом случају, најправеднија одлука би била да директор Техничке школе у Трстенику добије отказ. Знамо да оваква штета која је нанета просветним радницима, који су забринути због свакодневног насиља над њима, не би била одговарајућа, али би колико-толико указала на постојање неког вида одговорности. Тражимо одговорност и само одговорност за сваког запосленог у образовању, али и за ученике. Доста нам је понижавања, деградирања, ниподаштавања части и угледа наставника, као што нам је преко главе и чињенице да овакви случајеви из дана у дан пролазе некажњено.

БОНУС ВИДЕО - УДРУЖЕНИ ПРОТИВ НАСИЉА: Протест просветних радника у центру Београда

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

БОГДАНОВИЋ ПАО У ЗАБОРАВ: Олга Даниловић има новог дечка