ОД МИЛОРАДА НИ ТРАГА ВИШЕ ОД ДВА МЕСЕЦА: Родбина момка родом из Коретишта код Гњилана страхује над његовом судбином

Д. ЗЕЧЕВИЋ

03. 02. 2023. у 07:20

МИЛОРАДУ Ковачевићу (36), из Коретишта надомак Гњилана, који је нешто дуже од последњих годину дана са супругом и двоје деце живео у месту Зал (Saаl) код Минхена, од 20. новембра прошле године губи се сваки траг.

ОД МИЛОРАДА НИ ТРАГА ВИШЕ ОД ДВА МЕСЕЦА: Родбина момка родом из Коретишта код Гњилана страхује над његовом судбином

Фото Приватна архива

Тада се, како сазнајемо, из Немачке упутио да посети родитеље на КиМ. Родбина и породица, већ два и по месеца, на све могуће начине покушавају да сазнају шта се са њим догодило будући да одговора од надлежних још нема.

- Већ више од два месеца живимо у неизвесности. Нити му полиција улази у траг нити имамо било каквих вести о њему. Првих десетак дана имали смо наду да ће се сам јавити, али ево колико је времена већ прошло... Немамо никакве информације о мом сину - уплакана нам је испричала Милорадова мајка Мара Пауновић Ковачевић (53).

- Са снахом која је такође са Косова и Метохије, а ради као медицинска сестра у Немачкој, имам добар однос. Свакодневно се чујемо телефоном. Али не могу да верујем да се мој син не јавља толико дуго, поготову што знам да је јако везан за децу.

Драган Пауниовић, Фото Приватна архива

Према речима Драгана Пауновића (44), Милорадовог ујака, сестрић, иначе по занимању монтер, последњи пут се јавио телефоном из Франкфурта и то свом пријатељу из Паралова на Косову и Метохији рекавши му да планира да дође на КиМ да посети родитеље.

- Од тада му се губи сваки траг. Телефон му је искључен, нема му ни аутомобила, а његова супруга Ивана са којом има два сина, од тринаест и девет година, пријавила је његов нестанак полицији у месту Зал где је живео. Његов брат Игор (32) и ја смо, такође, одмах пријавили Милорадов нестанак Министарству спољних послова у Београду као и Полицијској управи у Нишу - прича нам Пауновић који повремено због посла борави у Прокупљу.

Он нам је испричао и да Милорадови родитељи Мара (53) и Добривоје (58) верују да им је син жив и здрав. Зато Драган и не жели да их траумира, па је, с обзиром на то да је и сам боравио у Немачкој, на многобројним групама на друштвеним мрежама објавио Милорадов нестанак уз молбу да уколико га неко види јави породици или полицији.

- Будући да је мој сестрић јако везан за породицу, а пре свега за млађег, деветогодишњег сина који има здравствених проблема, не можемо да схватимо да се од 20. новембра када је отишао од куће, рекавши супрузи да иде да посети своје на Космету, више није јавио - додаје наш саговорник.

Објава на друштвеним мрежама, Фото Приватна архива

Пауновић открива и да по сазнањима из полиције Милорад није прешао српску границу, нити је ушао на територију наше земље. И док породица несталог Ковачевића разматра бројне опције од којих је једна да се можда игром случаја није нашао у затвору иако у то, како тврде, никада не би поверовали, јер је изузетно поштен и васпитан, породичан човек, кажу да је та варијанта искључена и зато што би сасвим сигурно полицаја о његовом евентуалном хапшењу јавила српском конзулату у Минхену, где је такође пријављен његов нестанак. Опцију да је отишао у неку другу земљу такође сматрају невероватном, поготову што му од 21. новембра ујутру телефон није у функцији, нити је од тада читао поруке или слао објаве, упркос томе што је био врло активан на друштвеним мрежама.

ПАСОШ

ИАКО сам планирао да са својом сесторм, Милорадовом мајком Маром, кренем пут Немачке, она има проблем са пасошем, тако да смо у том ишчекивању - каже Пауновић.

- Да будем искрен, у овој неизвесности највећу помоћ очекујемо од надлежних, пре свега српских органа, Конзулата Србије у Минхену, али и Министарства спољних послова Србије.

Коретиште, Милорадови ближњи ишчекују бар неку вест о њему, Фото Принтскрин

НЕСТАО И АУТОМОБИЛ

И ДОК не скрива зебњу да се Милораду нешто догодило будући да се раније свакодневно јављао мајци телефоном, његов ујак Драган Пауновић каже и да им је његова супруга саопштила да нема ни Милорадових кола:

- Мени је све сумњиво и заиста не знам више шта да кажем. Само молим Бога да нам се јави. Мој сестрић је поштен младић и једини порок који је имао је што је волео да попије коју чашицу алкохола, али се никада није опијао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (1)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори