БЕОГРАД - ЦЕНТАР БАЛКАНСКЕ ГАСТРОНОМИЈЕ: Свечана додела Мишелинових признања за најбоље ресторане престонице (ФОТО)

Промо

03. 02. 2023. у 10:00

ГЕОГРАФСКИ положај, између истока и запада, и импозантна разноврсност током историје, чине Србију земљом снажне и разноврсне кулинарске културе у којој се традиција удружује са страшћу младих талената, спремних да учине да Београд засија пред очима љубитеља добре хране.

БЕОГРАД - ЦЕНТАР БАЛКАНСКЕ ГАСТРОНОМИЈЕ: Свечана додела Мишелинових признања за најбоље ресторане престонице (ФОТО)

Фото: Željko Kovačević

Београдска гастрономска сцена настала је укрштањем грчког, турског, мађарског и балканског наслеђа, а управо је наш главни град “завео“ инспекторе Мишелиновог водича својим бројним гастрономским адутима.

Мисија Мишелиновог водича остаје непромењена 120 година после свог првог издања: поделити најбоље кулинарске дестинације свуда у свету. Београд са својом новом динамиком и гастрономијом која заузима централно место, нуди посебно топла и племенита искуства угоститељске делатности.

Ова селекција била је сачињена у складу са историјском методом анонимних и независних инспектора Мишелиновог водича који су, на бази универзалних критеријума, вредновали ресторане ове дестинације, како би гастрономима целог света понудили прави избор.

Управо у овом контексту, Мишелинов водич имао је задовољство да открије београдску селекцију за претходну годину, на чијем списку се налазе још три ресторана у престоници, што чини укупно 17 ресторана који носе ознаку Мишелинове препоруке за најбоље ресторане на свету.

Тим поводом је 2. фебруара Туристичка организација Србије, у сарадњи са компанијом Metro Cash&Carry Србија, организовала свечану доделу Мишелинових признања у својим просторијама у Београду.

Додели је присуствовао велики број новинара, гостију и добитници награда. Присутнима су се обратили заменица министра туризма Дуња Ђенић, директорка ТОС-а Марија Лабовић и генерални директор Метро Цасх&Царрy Србија Андрé Ринненсланд.

Да сазнате у којим ресторанима вас чека светска услуга и још боља кухиња кликните ОВДЕ.

Шта је Мишелинова звезда?

Мишелинове звездице су највеће и највредније признање у кулинарском свету које добијају ресторани са пестижном понудом и услугом.

Иако је Мишелин познат по производњи гума, ова компанија, која је стационирана у Паризу, такође је позната по свом годишњем Мишелиновом водичу.

Мишелин је 1900. године почео да издаје свој туристички водич Европе, како би се нови возачи охрабрили да посећују локалне ресторане на својим путовањима. Данас многи престижни светски кувари, али и посетиоци ресторана, сматрају Мишелинове звездице ознаком квалитетног ресторана.

Звездице се не добијају лако и додељују се само најбољим ресторанима у једном одређеном граду у водичу.

Како зарадити звезду?

Ако Мишелинове звезде одређује произвођач гума, шта их чини тако посебним?

Прво, треба да знате да Мишелин ради само у одређеним регионима, тако да ако се ваш ресторан не налази у подручју које водич покрива, неће вас узети у обзир.

Пре него што ставите своје време и енергију како би сте заслужили те чувене звезде, узмите у обзир да Мишелин користи анонимне инспекторе за процену ресторана и никад не знате када их можете очекивати.

Нико са сигурношћу не зна шта је потребно да би се зарадила Мишелинова звезда, али постоје приче оних који су освојили звезду:

- чиста кухиња,

- особље које посвећује пажњу детаљима, 

- јела која се припремају са француским нагласком добијају пажњу од Мишелин-а

Звездице се не добијају лако и додељују се само најбољим ресторанима у једном одређеном граду у водичу. Данас многи престижни светски кувари, али и посетиоци ресторана, сматрају Мишелинове звездице ознаком квалитетног ресторана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

Коментари (0)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори