ПАТРИЈАРХ НА САВИНДАН У ЊУЈОРКУ: Поглавар СПЦ у посети САД од 24. јануара до 5. фебруара

Танјуг

20. 01. 2023. у 14:21

ЊЕГОВА светост патријарх Порфирије боравиће у Њујорку за Савиндан, у оквиру посете САД, која ће трајати од 24. јануара до 5. фебруара.

ПАТРИЈАРХ НА САВИНДАН У ЊУЈОРКУ: Поглавар СПЦ у посети САД од 24. јануара до 5. фебруара

Фото З. Јовановић

Црква Светог Саве у Њујорку саопштила је данас члановима парохије вест да ће патријарх боравити у Њујорку за Светог Саву, а у мејлу их је обавестила и о распореду богослужења током посете његове светости.

У петак на Светог Саву биће служена света литургија у 10.00 сати, а дан касније у 9.00, након чега ће у Српском клубу бити организован Светосавски програм и додела пакетића деци, наводи се у мејлу који је добио новинар Танјуга - члан парохије.

Патријарх Порфирије ће се на лицу места, како наводи СПЦ, упознати са процесом обнове Саборне цркве Светог Саве у Њујорку, изгореле у пожару на Васкрс 2016. године.

У Њујорку ће, на сам дан празника, присуствовати свечаној прослави Светог Саве – патрона тамошњих православних Срба.

Током боравка у Њујорку, патријарх Портфирије ће одржати више састанака у вези са обновом богослужбеног живота православних Срба у Њујорку, као и са обновом Саборне цркве Светог Саве.

У другом делу посете, од 29. јануара до 4. фебруара, Патријарх ће посетити Православни богословски факултет Светог Саве у Либертивилу код Чикага, где ће одржати више састанака са деканом, управом, наставницима и студентима једине високошколске установе СПЦ на северноамеричком континенту, а присуствоваће и свечаној прослави Светог Саве у организацији наставника и студената тог факултета.

Планиран је и сусрет Његове светости са надлежним епископима Српске православне цркве на простору Северне, Средње и Јужне Америке у манастиру Новој Грачаници на Трећем језеру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

СУЗАН Даубнер, чувена немачка телевизијска водитељка Дневника на АРД телевизији и особа која већ 24 године презентује вести, доживела је у среду тежак напад смејања усред живог програма.

30. 09. 2023. у 18:05

Коментари (0)

НИЈЕ ПИЋЕ: Тому је УБИЛА навика о којој се мало зна! Рокер свирао са Здравковићем, па открио детаље