УЗ ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Савез слепих и слабовидих Чачак реновирао своје просторије

Novosti online

02. 01. 2023. у 10:51

САВЕЗ слепих и слабовидих Чачак је уз помоћ државе и Министарства за рад, социјална и борачка питања успео да побољша услове боравка својим члановима, и реновира просторије свог удружења, за које они кажу да им је то друга кућа.

УЗ ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Савез слепих и слабовидих Чачак реновирао своје просторије

Фото: TV PINK PRINTSCREEN

Сузана Лазић је од рођења слабовида, али то је није зауставило да превазилази животне препреке.

Фото: TV PINK PRINTSCREEN

- Родила сам се нисма видела ништа, глауком, очни притисак, оперисали су ми десно око у месец и нешто дана врло мало је нешто враћено, али с временом и годинама и то полако слаби, тако да је све теже за сналажење , али добро, борим се - каже она и додаје да од малена долази у Општинску организацију слепих Чачак, и да јој је то као друга кућа.

Међуопштинска организација слепих Чачак је у оквиру састава Савеза слепих Србије и окупља преко 300 чланова из Моравичког округа, каже Дејан Томић, председник Међуопштинске организације слепих и слабовидих Чачак.

Фото: TV PINK PRINTSCREEN

- Боримо се и радимо ових пет, шест година захваљујући Министарству за рад и запошљавање, борачка и социјална питања. да није њих и њихове подршке, а такође и локалних самоуправа не би могли да постојимо - нагласио је Томић.

Сектор за заштиту особа са инвалидитетом подржава њихов рад у оквиру програма Савеза слепих Србије, а поред те редове подршке континуирано се обезбеђују средства за адаптацију и опремање просторија које користи удружење.

У периоду од 2018. годне како су за Пинк и сами корисници изјавили, њихов друга кућа изгледа потпуно другачије.

Фото: TV PINK PRINTSCREEN

- Раније је дувало кроз прозоре, сада је изоловано и топло је чак и без грејања - каже зоран Зечевић, потпредседник Међуопштинске организације слепих и слабовидих Чачак.

На сликамо се може видети како су зграда и просторије изгледали пре, а како изгледају данас.

Како је рекао председник Удружења да у Сектору особа са инвалидитетом нема Биљане Барошевић, која све види и разуме тешко да би било пта урадили, али ето од 2018. године до данас смо преко 6 милиона динара утрошили на реновирање и реконструкцију и опремање Савеза.

- Нама је битно да се што више видимо, чујемо, али да се виде прави људи који износе проблеме какве имају особе са инвалидитетом - истакао је Дејан Томић, председник Међуопштинске организације слепих и слабовидих Чачак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

СУЗАН Даубнер, чувена немачка телевизијска водитељка Дневника на АРД телевизији и особа која већ 24 године презентује вести, доживела је у среду тежак напад смејања усред живог програма.

30. 09. 2023. у 18:05

Коментари (0)

ОВО ЈЕ ТЕМПИРАНА БОМБА Немци зауставили аутобус из Босне и остали у шоку - одмах искључен из саобраћаја, путници се сналазили