ПРИТИСЦИ НА РЕМ СВЕ СНАЖНИЈИ: Милорад Вукашиновић очекује да истрага открије и „аутора“ графита од пре четири месеца

Novosti online

11. 12. 2022. у 13:16

ЗАМЕНИК председника Регулаторног тела за електронске медије Милорад Вукашиновић захвалио је јуче надлежним органима и институцијама на изузетно брзој јучерашњој акцији у којој је идентификован Новосађанин (76) који је пре два дана на фасади зграде у којој Вукашиновић живи нацртао нацистички симбол кукасти крст и знаком једнакости спојио га са скраћеницом РЕМ.

ПРИТИСЦИ НА РЕМ СВЕ СНАЖНИЈИ: Милорад Вукашиновић очекује да истрага открије и „аутора“ графита од пре четири месеца

Приватна архива

Вукашиновић је изразио наду да  ће ускоро бити  откривена и особа која је пре четири месеца  такође на згради у којој он живи оставила идентичан графит.У то време,подсетимо, зграда није имала надзорне камере.Оне су монтиране недавно и управо захваљујући њима,како се незванично сазнаје, откривен је мушкарац који је пре два дана оставио графит исте садржине .  

Такође, заменик председника РЕМ-а подржава и квалификацију Тужилаштва да је реч о угрожавању његове  личне и безбедности његове  породице што је, како каже,  битна разлика у односу на претходни графит када је упућен да поднесе приватну тужбу против НН лица.

- Надам се и да ће надлежни органи утврдити и да ли је седамдесетшестогодишњи „аутор“ графита, који према мојим сазнањима не живи у мом комшилуку, неко инструисао да он остави тај графит мржње на мојој згради - рекао је Вукашиновић.

Додао је да потпуно подржава став председнице РЕМ-а Оливере Зекић да и даље не постоје услови да ово независно Регулаторно тело прекине штрајк који је прогласило поводом вести да је поново освануо графит мржње на згради у којој станује Вукашиновић, а што је према изјави Зекићеве „Новостима,“ била кап у препуној чаши притисака на Савет РЕМ-а.

- Притисци на нас су веома  снажни и као такви угрожавају наш рад и функционисање.И даље стојим на становишту да су стварни налогодавци притиска на РЕМ одређени медији,пословне тајкунске структуре и делови тзв.цивилног сектора који врше неподношљив притисак на Савет РЕМ-а с циљем да све нас  професионално и лично дезавуишу и застраше  -наглашава Вукашиновић, подсетивши да је председница РЕМ-а „већ годинама изложена бруталним непријатностима, те да преко те чињенице Савет РЕМ-а више не треба да прелази“.

  

    

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

Људи највише памте Срећне људе, а ја од те улоге нисам зарадио НИШТА