НЕОПХОДНО СНАЖНО САВЕЗНИШТВО: Кисић о сузбијању насиља над женама и девојчицама

Танјуг

30. 11. 2022. у 16:01

МИНИСТАРКА за бригу о породици и демографију и заменица председнице Координационог тела за родну равноправност Дарија Кисић учествовала је на онлајн „Четвртом регионалном форуму: Заустављање насиља над женама на Западном Балкану и Турској“, који је одржан под слоганом "Интегрисане политике, инклузивна партнерства".

НЕОПХОДНО СНАЖНО САВЕЗНИШТВО: Кисић о сузбијању насиља над женама и девојчицама

Фото: Танјуг

Регионални форум организовали су Агенција Уједињених нација за оснаживање жена (UN Women) и Савет Европе.

Придружујући се кампањи „16 дана активизма у борби против насиља над женама“, Кисићева је говорила у оквиру пленарне седнице „Пет година достигнућа у изради радне мреже и савеза у напретку агенде родне равноправности“, где је указала на неопходност снажног савезништва свих могућих партнера у супротстављању и сузбијању насиља над женама и девојчицама. 

Кисићева је истакла да прави пример колико је сарадња важна представља и Национална стратегија за спречавање и борбу против родно заснованог насиља према женама и насиља у породици за период 2021-2025. године, која је усвојена прошле године, а у чијој изради су поред ресорних министарстава и Координационог тела учествовали и представници  невладиних организација и експерти за област сузбијања насиља над женама, уз подршку агенција УН у Србији.

Министарка је подсетила на резултате Координационог тела за родну равноправност у претходном периоду који су се, између осталог, односили на организовање Међународне конференције посвећене борби против насиља, промоцију заштите жена и девојчица на спортским манифестацијама, стварање мреже особа задужених за родну равноправност у јединицама локалне самоуправе у Србији, сарадњу са Унијом послодаваца. 

Посебно је поменула "Националну кампању за окончање дечјих бракова", коју већ неколико година спроводи Координационо тело са циљем да се спрече малолетнички бракови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

УШТИПЦИ БЕЗ КВАСЦА: Са сиром и сусамом, мекани као јастук - савршени за доручак (ВИДЕО)