НЕОПХОДНО СНАЖНО САВЕЗНИШТВО: Кисић о сузбијању насиља над женама и девојчицама

Танјуг

30. 11. 2022. у 16:01

МИНИСТАРКА за бригу о породици и демографију и заменица председнице Координационог тела за родну равноправност Дарија Кисић учествовала је на онлајн „Четвртом регионалном форуму: Заустављање насиља над женама на Западном Балкану и Турској“, који је одржан под слоганом "Интегрисане политике, инклузивна партнерства".

НЕОПХОДНО СНАЖНО САВЕЗНИШТВО: Кисић о сузбијању насиља над женама и девојчицама

Фото: Танјуг

Регионални форум организовали су Агенција Уједињених нација за оснаживање жена (UN Women) и Савет Европе.

Придружујући се кампањи „16 дана активизма у борби против насиља над женама“, Кисићева је говорила у оквиру пленарне седнице „Пет година достигнућа у изради радне мреже и савеза у напретку агенде родне равноправности“, где је указала на неопходност снажног савезништва свих могућих партнера у супротстављању и сузбијању насиља над женама и девојчицама. 

Кисићева је истакла да прави пример колико је сарадња важна представља и Национална стратегија за спречавање и борбу против родно заснованог насиља према женама и насиља у породици за период 2021-2025. године, која је усвојена прошле године, а у чијој изради су поред ресорних министарстава и Координационог тела учествовали и представници  невладиних организација и експерти за област сузбијања насиља над женама, уз подршку агенција УН у Србији.

Министарка је подсетила на резултате Координационог тела за родну равноправност у претходном периоду који су се, између осталог, односили на организовање Међународне конференције посвећене борби против насиља, промоцију заштите жена и девојчица на спортским манифестацијама, стварање мреже особа задужених за родну равноправност у јединицама локалне самоуправе у Србији, сарадњу са Унијом послодаваца. 

Посебно је поменула "Националну кампању за окончање дечјих бракова", коју већ неколико година спроводи Координационо тело са циљем да се спрече малолетнички бракови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (0)

(УЖИВО) РАТ У УКРАЈИНИ: САД тврди - Кијев се спрема за интензивније борбе на пролеће; Шолц прети пооштравањем санкција Русији