"ТО ЈЕ ВЕЛИКА ПОМОЋ": Дачић - У Србији 6.700 избегличких породица решило стамбено питање

Танјуг

30. 11. 2022. у 12:12

МИНИСТАР спољних послова Ивица Дачић казао је данас да је преко пројекта Регионалног стамбеног програма, када су питању избегли из Босне и Херцеговине и Хрватске, до сада 6.700 избеглих и расељених породица решило стамбено питање.

ТО ЈЕ ВЕЛИКА ПОМОЋ: Дачић - У Србији 6.700 избегличких породица решило стамбено питање

Foto: Tanjug

- Мислим да је то велика помоћ. Поред нерешених неких политичких односа између земаља бивше Југославије, свакако да је питање даљег живота и опстанка тих породица које су избеглице, а нису још решиле то питање, можда најозбиљнији проблем у овом тренутку - рекао је Дачић Танјугу после седнице УО Регионалног стамбеног пројекта. 

Навео је да, имајућу у виду да ниједна од земаља у региону нема довољно средстава да тај посао заврши, предложено да се направи регионални пројекат који је, пре свега, заснован највећим делом на донацијама.

- Највећи донатор је Европска унија, али ту учествују билатерално поједине земље. Пројектом и средствима управља и Банка Савета Европе. Сви међународни актери су одрадили свој посао на најбољи могући начин. Очекујемо средином следеће године завршну конференцију, где ћемо сумирати резултате - казао је Дачић.

Истакао је да је важно што су на скупу, поред Србије, учествовали и представници других земаља у региону - Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе. 

Дачић је казао да је носилац посла у Србији Комесаријат за избеглице и миграције, а да је он, као министар спољих послова, по функцији један од председавајућих Управног одбора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ Вучић: Србију волим највише на свету, могу да упоредим то само са љубављу према својој деци

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ Вучић: "Србију волим највише на свету, могу да упоредим то само са љубављу према својој деци"

СКУПШТИНА Србије наставља данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој присуствује и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 14:51

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну