ЕВО ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ АКО СЕ НЕ ПОПИШЕТЕ ВЕЧЕРАС ДО 20Х: Ову групу грађана чека казна

Новости Онлајн

17. 11. 2022. у 19:08 >> 19:16

ГРАЂАНИ који вечерас до 20 часова не буду пописани - неће ни бити, јер се тада званично завршава попис становништва и домаћинстава у Србији! Грађани још увек имају времена да позову дежурне службе на телефоне који су им остављени у тренутку када их пописивачи нису пронашли код куће.

ЕВО ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ АКО СЕ НЕ ПОПИШЕТЕ ВЕЧЕРАС ДО 20Х: Ову групу грађана чека казна

Фото М. Анђела

Грађани још увек имају времена да позову дежурне службе на телефоне који су им остављени у тренутку када их пописивачи нису пронашли код куће.

Објављен је списак бројева телефона за грађане који до сада нису пописани, а ево за које људе који нису пописани следе казне.

Попис је претходно био продужен, а грађанима је била остављена могућност да од 8. до 17. новембра ову дужност обаве телефонским путем. За појединце који су директно одбили да учествују предвиђене су казне од 20.000 до 50.000 динара. Број оних који се нису пописали не може се знати.

Foto: Printskrin

- Сада радимо на обради података и ускоро ћемо изаћи са прелиминарним резултатима. Казне су предвиђене за она лица која су директно одбила да буду пописана, а за остале који се нису пописали, јер рецимо нису били ту, или их неко од њихових није пописао, казне нису предвиђене. Не можемо казнити неког ко није директно одбио учествовање - објаснила је Љиљана Ђорђевић, начелница одељења пописа у Републичком заводу за статистику.

Снежана Лакчевић, помоћница директора РЗС, најавила је да 2. децембра почиње постпописна анкета која ће показати колики је обухват јединица пописа, односно домаћинстава, лица и станова.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (4)

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ПУТИН ИСПРАТИО СИ ЂИНПИНГА: Два занимљива детаља која упадају у очи (ВИДЕО)