ИЗ МИХОЉСКОГ ЛЕТА ПРЕЛАЗИМО У ЗЛАТНУ ЈЕСЕН: Метеоролог објавио детаљну прогнозу за новембар - Када нас очекује потпуни преокрет?

Новости онлајн

30. 10. 2022. у 17:32

ПОПУТ времена током овог викенда и наредних дана очекује се слично. Према речима метеорлога Ђорђа Ђурића, из михољског лета улазимо у златну јесен.

ИЗ МИХОЉСКОГ ЛЕТА ПРЕЛАЗИМО У ЗЛАТНУ ЈЕСЕН: Метеоролог објавио детаљну прогнозу за новембар - Када нас очекује потпуни преокрет?

Фото: Танјуг/С.А.

Очекује се снажан утицај антицклона, чији ће се центар налазити над нашим подручјем, па ће бити сунчано, а због термичког гребена на висини током дана и веома топло, због пристизања врло топле ваздушне масе са југозапада и са Медитерана, пише "Блиц". 

- Ипак, ноћи и јутра у нижим пределима, котлинама и долинама биће магловити, а ноћи у већини предела хладне, али без мраза. Минимална јутарња температура биће од 3 до 11°Ц, у Сјеници око 0°Ц, у Београду око 10°Ц – каже Ђурић.

Максимална температура биће у понедељак од 20 до 25°Ц, у Београду до 22°Ц. Најтоплије биће у уторак, уз максималне температуре од 22 до 28°Ц, у Београду до 27°Ц.

- Хладније ће бити само у пределима где се магла буде задржала већи део дана, а то су углавном подручја у Војводини, уз максималне температуре до 15-16°Ц. Врло топло биће и у среду, али уз нешто више облака, а максимална температура биће до 25-26°Ц – најављује Ђурић.

У четвртак се очекује повећање облачности и постепени пад температуре на вредности око 20°Ц, тако да ће и даље бити топло за ово доба године.

Ипак, следећег петка ће се снажан циклон преместити преко севера Европе, а у склопу њега и веома изражен хладни фронт преко централне Европе ка нашем подручју.

У петак стиже јаче наоблачење и захлађење са кишом. Наком месец и по дана веома високог ваздушног притиска, ваздушни притисак биће у осетнијем паду и биће испод нормале. Максимална температура биће од 14°Ц на северозападу до 22°Ц на југоистоку и истоку Србије.

Временска прогноза за наредни викенд

У суботу ће се секундарни циклон преместити преко нас изнад области Карпата, у склопу њега и хладни фронт, а циклон са севера Европе отићи ће према истоку. Оваква ситуација условљаваће у Србији у суботу облачно и хладно време са кишом, уз веома јак северозападни ветар, а на највишим планинама очекује се снег, док се са севера преко Панонске низије и Алпа очекује продор веома хладне ваздушне масе.

Максимална температура биће од 8°Ц на западу до 14°Ц на истоку Србије, у Београду око 10°Ц.

- У наставку следећег викенда очекује се осетнији пораст ваздушног притиска, јер ће са запада јачати веома снажан антицклон, па ће доћи до престанка падавина и стабилизације времена. Ипак, остаће и даље хладно и право јесење време, јер ће са севера струјати врло хладна ваздушна маса – каже Ђорђе Ђурић.

У периоду након 7-8. новембра очекују се постепени пораст температура на вредности око 15°Ц и неколико сувих дана, а уједно то су и просечне максималне температуре за тај део новембра.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (0)

ЗВЕЗДА СЕ РЕШИЛА ВЕЗИСТЕ: Странац напустио Маракану, а остаје у Суперлиги