ОДЛУКА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ: Веће стипендије за докторанде и младе истраживаче-ученике

Љ.Б.

20. 10. 2022. у 14:29

МИНИСТАРСТВО просвете, науке и технолошког развоја донело је одлуку о повећању месечног износа стипендија за докторанде и младе истраживаче-ученике за 10 одсто.

ОДЛУКА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ: Веће стипендије за докторанде и младе истраживаче-ученике

FOTO: Arhiva novosti

У складу са тим, стипендија за студенте докторских академских студија укључене у рад акредитованих научно-истраживачких организација износиће 55.000 динара, а за младе истраживаче-ученике 33.000 динара, саопштило је ресорно министарство.

Министарство просвете годишње додели до 200 стипендија студентима докторских академских студија на високошколским установама чији је оснивач Република и укључује их у рад акредитованих научно-истраживачких организација.

Ради подстицања ученика средњих школа који су исказали способност у бављењу истраживачким радом и освојили једно од прва три места на међународним олимпијадама знања, Министарство годишње додељује и до 20 стипендија младим истраживачима-ученицима завршних, односно трећих и четвртих разреда средње школе.

БОНУС ВИДЕО - ТРИ ДЕЧАКА ОСТАЛА БЕЗ РОДИТЕЉА: У Баточини, испред куће, настрадао самохрани отац Саша Костадиновић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАШТО БЕБЕ НЕ ТРЕБА ЉУБИТИ? Др Милићевић за Новости: Како да дете заштитите од болести која се вратила на велика врата (ВИДЕО)