ПАЛМА У ШАРМ ЕЛ ШЕИКУ: ПРИЈАТЕЉСТВО СА ЕГИПТОМ ПРЕТВАРАМО У ЕКОНОМСКУ САРАДЊУ

Novosti online

28. 09. 2022. у 12:28

У величанственом амбијенту најексклузивнијег хотела на "арапској азурној обали", у Шарм Ел Шеику, хотела РИXОС ПРЕМИУМ, одржан је састанак српских и египатских привредника, који је у част шефа српске делегације, председника Јединствене Србије Драгана Марковића Палме приредио гувернер Јужног Синаја генерал Халед Фуда.

ПАЛМА У ШАРМ ЕЛ ШЕИКУ: ПРИЈАТЕЉСТВО СА ЕГИПТОМ ПРЕТВАРАМО У ЕКОНОМСКУ САРАДЊУ

Новости

Марковића и нашу делегацију дочекао је власник ланца најскупљих хотела у Египту РИXОС и египатских милијардер Насер Абдулатиф, чији су и ланци хотела Царлтон, Радамис, Ориентал и Исланд виеw ресорт. Састанку, као и радној вечери присуствовали су и српски и египатски привредници, као и део наше делегације у посети Египту.

 

Новости

 

 - Разговарао сам са генералом Фудом и власником Риxоса Насером о јачању економске сарадње. Србија је постала важна туристичка дестинација у Европи и самим тим је постала и занимљива и ланцу хотела Риxос, једном од најексклузивнијих на свету. Позвао сам наше домаћине да дођу у Србију и доведу привреднике и инвеститоре. Један Насер је започео пријатељство са нашом земљом, а са данашњим Насером то пријатељство претварамо у економску сарадњу. Наши саговорници су заинтересовани за већи увоз производа из Србије који према Египту могу да иду преко луке у Солуну и ваздушним путем. Ја сам од гувернера Фуде добио кључ града Шарм Ел Шеика, а када вам неко поклони практично кључ од своје куће онда знате шта то значи. Врата су нам отворена - рекао је Марковић.


Он је потом додао да су египатски пријатељи предложили братимљење Јагодине и Дахаба.

- А поред тога наши египатски пријатељи су предложили и братимљење Јагодине и града Дахаба, који има најлепше плаже у овом делу Египта и највећи је ронилачки центар. Ја сам мојим домаћинима рекао да је Србија данас држава у Европи са најнижим ценама енергената, струје и горива, са најнижим ценама хране и то захваљујући председнику Александру Вучићу. Генерал Фуда И господин Насер су изразили забринутост за своју земљу у погледу набавке хране за својих 110 милиона становника у ситуацији војне и економске кризе. Ту је шанса за Србију и наше производе, посебно након Споразума о стратешкој сарадњи који су потписали председници Вучић и Ел Сиси. Остало је још да приликом наше следеће посете град Јагодина добије два до три хектара земље на обали Црвеног мора, па да поставимо српску заставу код наше египатске браће - рекао је Марковић.

БОНУС ВИДЕО: Председница Владе Србије Ана Брнабић са премијером Јапана

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (0)

У НОЛЕТОВОЈ СВЛАЧИОНИЦИ И ЖЕНА, А НИЈЕ ИЗ ПОРОДИЦЕ: Ево с ким је Новак Ђоковић најпре прославио гренд слем титулу на Аустралијан опену