"ПЈЕР" ЗА ФИЛИПОВИЋЕВ ПРИКАЗ ЈУСТИЦИЈЕ: Проглашени лауреати 55. конкурса Новости за најбољу карикатуру (ФОТО)

М. Н. М.

27. 09. 2022. у 15:21 >> 16:31

ЗЛАТНИ "Пјер" на 55. конкурсу "Новости" за најбољу новинску карикатуру припао је Владиславу Филиповићу, карикатуристи портала "Косово онлајн", за приказ поражене Јустиције у раду насловљеном "Правда".

ПЈЕР ЗА ФИЛИПОВИЋЕВ ПРИКАЗ ЈУСТИЦИЈЕ: Проглашени лауреати 55. конкурса Новости за најбољу карикатуру (ФОТО)

Фото: М. Анђела

Другопласирани је Јово Шкомац, ветеран престижног конкурса, коме је Сребрног "Пјера" донела карикатура под насловом "Жетва", док Бронзани "Пјер" одлази у руке још једног ветерана Горана Ћеличанина.

Признање за најбољи портрет који носи име легендарног карикатуристе и сатиричара "Новости" Ранка Гузине припало је Александру Ђорђевићу за портрет глумца Бате Стојковића, а најбољи млади карикатуриста је Филип Каран.

Овако је одлучио жири у коме су, поред прошлогодишњег добитника Златног "Пјера" Драгослава Јаношевића и познатог цртача и илустратора Душана Павлића, били и књижевница Весна Капор, сатиричар "Новости" и писац Бојан Љубеновић, те главни и одговорни уредник "Новости" Милорад Вучелић. Награде ће лауреатима бити уручене 17. октобра у 18 часова у Галерији "Прогрес", на отварању традиционалне изложбе која прати конкурс "Пјер".

Најбољи међу 412 приспелих радова, колико их је укупно пристигло, уз све који су се нашли у ужем избору карикатуристе Тоше Борковића, наћи ће се у пратећем каталогу. Поставка ће моћи да се види од 17. до 22. октобра у "Прогресу", уз пратећу ретроспективну изложбу свих радова овенчаних Златним "Пјером" од 1967. године до данас.

Победничке карикатуре

Карикатура која је освојила "Златни Пјер"

Победничке карикатуре

Карикатура која је освојила "Сребрни Пјер"

Победничке карикатуре

Карикатура која је освојила "Бронзани Пјер"

Победничке карикатуре

Награда за најбољег младог карикатуристу

Победничке карикатуре

Нагрда Ранко Гузина за портрет карикатуру

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (0)

РУШИ МИ СЕ СВЕТ: Прво оглашавање Бекуте о Мркином тестаменту (ФОТО)