ВУК ПУТУЈЕ ПО ЛЕК У БОЛОЊУ: Прикупљен новац тринаестогодишњем дечаку из Параћина за терапије у Италији

З. Р.

27. 09. 2022. у 07:26

МНОГОБРОЈНЕ хуманитарне акције спроведене у Параћину и широм Србије дале су резултат - прикупљено је више од 100.000 евра, што је довољно средстава да тринаестогодишњи дечак Вук Васић из Параћина отпутује 28. септембра у Италију, где ће наставити лечење од опаке болести на познатој клиници у Болоњи.

ВУК ПУТУЈЕ ПО ЛЕК У БОЛОЊУ: Прикупљен новац тринаестогодишњем дечаку из Параћина за терапије у Италији

Вук Васић, Фото Приватна архива

Вук, ученик Основне школе "Ђура Јакшић", који је сада требало да крене у седми разред, оболео је од саркома костију типа јуинг. Тешка болест дијагностикована му је у марту ове године и лечење је започео у Београду, где је имао још један циклус хемиотерапије пре него што му је заказан термин за пријем на болоњску клинику. У тој италијанској здравственој установи, како кажу његови родитељи, примаће иновативне терапије против саркома костију.

Дечака чека вишемесечна борба против опаке болести, а дужина лечења на клиници зависиће од ефеката примењене терапије, због чега су његови родитељи добили медицинску визу за боравак у Италији у трајању од годину дана.

Породица Васић је, пре поласка у Болоњу, преко друштвених мрежа изразила изузетну захвалност свима на огромној подршци коју су добили да би наставили битку за живот свог сина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО ПРЕПОЗНАТИ ЛАЖОВА? Пет нервозних навика које их одају