ПИВО ТЕКЛО У ПОТОЦИМА: Одржан седми "Новосадски октоберфест" уз много музике, пене, баварских переца, кобасица и доброг расположења

С. БАЈИЋ

26. 09. 2022. у 07:30

ОД лаких, веселих мелодија, на хармоници заснованих традиционалних баварских фолк нота, преко попа, рока, панка... све до узбудљивог звука и жестоког ритма неизоставних трубача, за песму, плес, забаву и провод којем нико не жели крај.

ПИВО ТЕКЛО У ПОТОЦИМА: Одржан седми Новосадски октоберфест уз много музике, пене, баварских переца, кобасица и доброг расположења

Точилице су радиле пуном паром, Фото С. Б.

"Новосадски Октоберфест", одржан минулог викенда у препуној, огромној шатри на платоу испред тржног центра "Променада", у свом седмом издању протекао је управо у темпу који захтева бескрајно испијање пива.

Више до 100 врста омиљеног "сока од хмеља" текло је у потоцима, испијало се на хектолитре "дукат златног напитка", а у паузама узимале су се баварске переце и чувене кобасице, које су мерене центиметрима. Најгладнији су узимали оне од пола метра, док их је већина дегустирала као сјајну подлогу за нову туру пива.

- Окренули смо четири туре различитог пива и још ћемо толико - кажу храбри момци чији сто краси "брдо" насецканих кобасица.

- Хоћемо све да пробамо, да уживамо. Наравно да не штедимо јер добар провод нема цену. Музика је одлична, атмосфера весела, сви су расположени... певамо, цупкамо у месту, мало играмо.

Фото С. Б.

Узаврелу атмосферу подгревале су и девојке у традиционалним баварским хаљинама са корсетом и кецељом, које су нудиле пиво у литарским криглама. Посетиоци, углавном времешнији, бирали су пива којих код нас нема у продаји, даме су се опредељивале за воћне укусе појачане малином, купином, а млађа публика није одступала од класичног приступа испијања светлог, тамног и нешто јачег, црвеног пива.

Њих су забављали одлични трибјут бендови, који су свирали хитове легендарне групе АББА, "Бијелог дугмета" и "Атомског склоништа".

Фото С. Б.

У паузама наступа бендова, посетиоци су уживали и подржавали такмичаре и такмичарке у дугом држању пуних пивских кригли.

Потпуни врхунац пружио је Дејан Петровић са својим "Биг бендом" и подигао атмосферу до усијања. Певали су се домаћи хитови, публика се ухватила у коло, играло се беспоштедно...

Дејан Петровић, Фото ОФ

Једнако сјајне биле су домаће "Фрајле", дамски бенд уз ког је публика хорски певала добро знане мелодије. Чести гости манифестације и миљеници Новосађана, "Опртодокс Келтси" разгалили су публику за размену емоција, као и панк бенд "Бркови", који су у свом "народњачком" фазону такође покренули масу.

"Фрајле", Фото ОФ

РЕКОРДИ

МИЛАН Ђурић, заменик градоначелника Новог Сада, нагласио је да је манифестација попут "Октоберфеста" важан сегмент туристичке понуде и разлог доласка гостију.

- За првих осам месеци ове године имамо рекордан број долазака и ноћења и сигуран сам да ће тако остати и до краја године. "Октоберфест" је за кратко време успео да заузме важно место у календару манифестација. Са великим бројем излагача и разноврсним програмом привукао је пажњу не само Новосађана већ и гостију из целе Србије и региона - рекао је Ђурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДАНАС ЈЕ ВАВЕДЕЊЕ, А ДУВА ЈАК ВЕТАР: Шта то значи по народном веровању