РАТКО МЛАДИЋ ВИШЕ НИЈЕ У БОЛНИЦИ: Генерал враћен у притворску собу

С. Ј. М.

22. 09. 2022. у 14:15

ГЕНЕРАЛУ Ратку Младићу мало се побољшало здравствено стање и он више није у болници, већ је у понедељак по подне враћен у ћелију затвора у Схевенингену у Холандији. Како нам каже његов син Дарко Младић, који му је у уторак и среду био у посети, упала плућа коју је имао и због чега је морао да буде на болничком лечењу, изгледа да је санирана.

РАТКО МЛАДИЋ ВИШЕ НИЈЕ У БОЛНИЦИ: Генерал враћен у притворску собу

Фото: ЕПА

- Ништа нам нису рекли, али претпостављам да му је стање са плућима решено чим су га пустили из болнице. Никакве извештаје и налазе лекара још нисмо добили - каже нам Дарко, који је сад први пут могао да се загрли са оцем, откако су у Холандији уведене епидемијске мере због короне.

Како нам каже, генерал има обичај да се шали кад му је најтеже, па се тако и сад шали да је враћен у свој "офис", како он воли да зове собу у којој је затворен већ пуних 11 година.

- Надамо се да ће наши, српски лекари добити одобрење суда и што пре отићи у Холандију да прегледају генерала и да видимо о чему се ради, какву је то здравствену кризу имао и какво му је заиста стање - каже нам Дарко. - Надамо се да су му плућа залечена, он више не кашље, али све остало стање је и даље проблематично. И даље је слаб, не може сам да устаје, нити да се креће без помоћи других. Затворски чувари су стално ту око њега и они му припомогну оно најосновније шта треба и донесу му храну.

Дарко је два дана био у посети, али због генераловог стања није могао као некада да буде код њега од девет ујутру до пет сати по подне, већ од 10 до 12 часова и до 14 до 16. Каже нам да Ратко у почетку прича, али да се после брзо замори и онда више слуша Дарка. Добро је и то што му се вратила снага да говори, пошто је почетком септембра, када је пребачен у болницу, био толико слаб и малаксао да није могао ни да прича. Генерал је тад имао упалу плућа и воду у плућима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ОСТРВО змија, који се налази само 30 километара од обале бразилског града Сао Паола, заиста оправдава своје име. Мада сателитски снимци показују обиље вегетације, стеновите обале и кристално чисто море, ово острво је легло змија.

27. 01. 2023. у 21:00

Коментари (2)

ВИШЕГОДИШЊА ТРАДИЦИЈА СЕ НАСТАВИЛА: Школска слава и Дан солидарности обележени новом посетом Meridianbeta Косову и Метохији (ФОТО)