ВОЈСКА НА ДУНАВУ: У току обука војника Речне флоте

Novosti online

16. 08. 2022. у 17:22

НA делу Дунава код Београда у току је специјалистичка обука војника генерације "јун 2022" који војни рок служе у пловним јединицама Речне флотиле, како би се прилагодили на специфични бродски амбијент и савладали војне технике на води.

ВОЈСКА НА ДУНАВУ: У току обука војника Речне флоте

Фото: Министарство одбране

Војници укрцани на речне бродове оспособљавају се за дужности бродараца, након што су успешно савладали све садржаје индивидуалне основне обуке у центрима Команде за обуку.

Тежиште у овом периоду је на реализацији практичних облика наставе на сидришту и броду у везу, како би војници били оспособљени за извршавање задатака на својим борбеним станицама, који их очекују у пловидби и током реализације гађања.

У складу са програмом обуке увежбавају се поступци приликом упловљења и испловљења, правилна употреба палубних уређаја, бродских чамаца и формацијских средстава за борбену отпорност брода.

Војници рода речних јединица три четвртине војног рока служе укрцани на пловним објектима Речне флотиле, како би се прилагодили на специфични бродски амбијент и савладали комплексне садржаје обучавања.

Уз подршку командира, инструктора и свих чланова посаде, војници се брзо привикавају на услове живота и рада на броду, о чему сведочи мотивисаност и залагање на обуци, као и жеља многих од њих да, по завршетку служења војног рока, постану део професионалног састава речних јединица Војске Србије.


БОНУС ВИДЕО: Војни спектакл на Батајници
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (0)

ХОТЕЛ НА НАЈЛЕПШОЈ ПЛАЖИ У ГРАДУ: Хотел Continental је познат по томе да представља одличан однос цене и квалитета