ВОЈСКА НА ДУНАВУ: У току обука војника Речне флоте

Novosti online

16. 08. 2022. у 17:22

НA делу Дунава код Београда у току је специјалистичка обука војника генерације "јун 2022" који војни рок служе у пловним јединицама Речне флотиле, како би се прилагодили на специфични бродски амбијент и савладали војне технике на води.

ВОЈСКА НА ДУНАВУ: У току обука војника Речне флоте

Фото: Министарство одбране

Војници укрцани на речне бродове оспособљавају се за дужности бродараца, након што су успешно савладали све садржаје индивидуалне основне обуке у центрима Команде за обуку.

Тежиште у овом периоду је на реализацији практичних облика наставе на сидришту и броду у везу, како би војници били оспособљени за извршавање задатака на својим борбеним станицама, који их очекују у пловидби и током реализације гађања.

У складу са програмом обуке увежбавају се поступци приликом упловљења и испловљења, правилна употреба палубних уређаја, бродских чамаца и формацијских средстава за борбену отпорност брода.

Војници рода речних јединица три четвртине војног рока служе укрцани на пловним објектима Речне флотиле, како би се прилагодили на специфични бродски амбијент и савладали комплексне садржаје обучавања.

Уз подршку командира, инструктора и свих чланова посаде, војници се брзо привикавају на услове живота и рада на броду, о чему сведочи мотивисаност и залагање на обуци, као и жеља многих од њих да, по завршетку служења војног рока, постану део професионалног састава речних јединица Војске Србије.


БОНУС ВИДЕО: Војни спектакл на Батајници
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАШТО БЕБЕ НЕ ТРЕБА ЉУБИТИ? Др Милићевић за Новости: Како да дете заштитите од болести која се вратила на велика врата (ВИДЕО)

ЗАШТО БЕБЕ НЕ ТРЕБА ЉУБИТИ? Др Милићевић за "Новости": Како да дете заштитите од болести која се вратила на велика врата (ВИДЕО)

ПЕДИЈАТАР др Саша Милићевић рекао је за "Новости" да неће свака беба оболела од великог кашља завршити на болничком лечењу. Како се бебе лече? Која се терапија примењује? Колико траје вакцинални имунитет? Само су нека од питања које смо поставили педијатру др Милићевићу у првој епизоди подкаста "Није само наслов ".

06. 02. 2024. у 15:17

МИНИСТАРКА ДАРИЈА КИСИЋ ОТКРИВА ЗА НОВОСТИ: Како до образаца захтева за обелеле од ретких болести? (ВИДЕО)

МИНИСТАРКА ДАРИЈА КИСИЋ ОТКРИВА ЗА "НОВОСТИ": Како до образаца захтева за обелеле од ретких болести? (ВИДЕО)

МИНИСТАРКА за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић била је гост редакције "Новости" у подкасту "Није само наслов" о чему је говорила о актуленим темама, у првом реду о уредби која је донесена на захтев председника Србије, Александра Вучића о помоћи при лечењу оболелих од ретких болести.

16. 02. 2024. у 14:45

СУД ОДЛУЧИО - МИРОСЛАВ ЈЕ ДЕВИНОВ ОТАЦ Мирјана изнела све детаље, тврди да је стављена тачка на певачеве празне манипулације

"СУД ОДЛУЧИО - МИРОСЛАВ ЈЕ ДЕВИНОВ ОТАЦ" Мирјана изнела све детаље, тврди да је "стављена тачка на певачеве празне манипулације"

МИРЈАНА Антоновић годинама се провлачила по судовима са певачем Мирославом Илићем око доказивања очинства над сином Девином.

22. 02. 2024. у 12:27

Коментари (0)

НОВА БРУКА КИЈЕВА: Американци открили шта се десило у Авдејевки