ПЕТКОВИЋ ОБИШАО ЈЕВРЕМОВИЋЕ: Тринаесточлана породица са Косова развила успешан посао, захвални држави на помоћи

Новости онлине

12. 08. 2022. у 15:35

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић који борави у једнодневној посети Лепосавићу, обишао је у селу Трикосе тринаесточлану породицу Јевремовић која је добила помоћ Канцеларије за КиМ за покретање и оснаживање породичног бизниса.

ПЕТКОВИЋ ОБИШАО ЈЕВРЕМОВИЋЕ: Тринаесточлана породица са Косова развила успешан посао, захвални држави на помоћи

Фото: Канцеларија за КиМ

Новоотвореној породичној фирми „Велимир Плус“, која планира да се бави узгојем и производњом боровница, конкурсом за развој прерађивачких делатности, Канцеларија је одобрила средства за куповину хладњаче, лагер коморе, расхладне опреме, као и грађевински материјал.

Фото: Канцеларија за КиМ

Након обиласка породичног домаћинства Петковић је пренео да су они пример како уз подршку државе Србије једна породица гради своју будућност на КиМ.

- Налазимо се на породичном газдинству браће Јевремовић, овде на једном велелпном имању где су на 4 хектара засађене боровнице. Када дођете овде једноставно можете да се сусретнете са будућношћу. Овде, како су ми и браћа Јеврмовић сада показала, готово све функционише на дугме. Користе и соларну енергију и ИТ технологију и специјално наводњавње, дакле све је подређено томе да се појача и побољша максимално производња. Канцеларија за Косово и Метохију је помогла ово пољопривредно газдинство, и засадима и набављањем хладњаче и свега додатног што је потребно али и браћа Јевремовић су доста уложила и додатних средстава да ово дивно газдинство овако изгледа. Ово је показатељ како овде на КиМ, у општини Лепосавић може да функционише пољопривреда. Имамо пример породице која броји 13 чланова, од чега 7 деце и ја овом приликом желим да се захвалим браћи Јевремовић што су опстали и остају на својој земљи овде на КиМ, да заједно са својим родитељима али и са својом децом овде граде живот - истакао је Петковић.

Он је додао да је Канцеларија за КиМ само на територији општине Лепосавић у претходној и овој години до сада помогла 163 корисника у пољопривредној или привредној делатности.

Фото: Канцеларија за КиМ

- Кроз посебне конкурсе Владе Републике Србије, односно Канцеларије за Косово и Метохију, ове и претходне године само за територију општине Лепосавић издвојили смо око 180 милиона динара за породични бизнис и развој малих и средњих предузећа јер нам је то много важно и значајно да на тај начин помогнемо опстанак нашег народа на КиМ и да овде градимо будућност, мир и стабилност. Посебно бих истакао да се личном иницијативом председника Александра Вучића, сада издваја највише новца за простор КиМ. Са оваквим пројектима ћемо наставити, наставићемо да помажемо и браћу Јевремовић, али и друга сеоска домаћинства, с обзиром да преко 80 одсто нашег народа на КиМ живи у руралном подручју и зато је важно да подижемо наша села, која су окосница опстанка нашег народа овде на КиМ. То је начин како градимо мир и будућност, јер кад имамо мир и стабилност то је начин да доводимо стране директне инвеститоре, можемо да развијамо нашу привреду, али пре свега чувамо животе наших људи овде на КиМ - закључио је Петковић.

Александар Јевремовић захвалио је Канцеларији за КиМ на драгоценој помоћи и подршци.

- Све ово не би било могуће без помоћи државе Србије и Канцеларије за КиМ. Наша прича је почела 2018-2019. године где смо са породицом одлучили једногласно да остајемо на овим просторима и да ћемо се бавити неким видом пољопривреде. Купујемо земљу, почињемо са улагањима, долази нам помоћ Канцеларије из године у годину и настављамо са радом - објаснио је домаћин.

У наставку посете, Петковић ће обићи и породице Милојевић и Трбољевац као и породичну винарију Лакићевић у селу Кутње.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Обука легендарне јединице која је оборила "невидљивог"

НАША СВЕТИЊА - МАНАСТИР ВИСОКИ ДЕЧАНИ: Од Светог Саве до граната и заштите КФОР-а

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

СКУПШТИНА Србије завршила је данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 21:52

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

КАКО СЕ ПРАВИЛНО КУВАЈУ И ПРЖЕ ЈАЈА: Савети кувара - 11 грешака које сви правимо